Za osam mjeseci ostvarili dobit od 125.000 KM

SRNA - Jovana Borovčanin - 05. oktobra 2020. 058.ba

VIŠEGRAD – Šumsko gazdinstvo „Panos“ iz Višegrada pozitivno je poslovalo i za osam mjeseci ove godine ostvarilo dobit od 125.000 KM, rekao je danas direktor ovog gazdinstva Lazo Čarkić.

On je nakon sastanka sa vršiocem dužnosti generalnog direktora Javnog preduzeća „Šume Republike Srpske“ Slavenom Gojkovićem izjavio novinarima da su na sastanku analizirali trenutno poslovanje i planove za naredni period.

„Prethodnu godinu smo nakon 11 godina negativnog poslovanja završili pozitivno, trend se nastavlja i u ovoj godini i sa šest i osam mjeseci ove godine imamo pozitivan rezultat“, naglasio je Čarkić.

On je zahvalio svim radnicima za nesebično angažovanje, što je doprinijelo pozitivnom poslovanju.

„U februaru smo imali dosta štete izazvane vjetroizvalama, 17.000 kubika drvne mase je izvaljeno, to smo uspjeli da doznačimo i sanacija je u toku. Nadam se da ćemo do kraja godine zadržati taj trend i završiti uspješno godinu“, naveo je Čarkić.

Gojković je, nakon sastanka koji je održan u „Panosu“, rekao da to šumsko gazdinstvo ide u dobrom pravcu i posluje pozitivno u posljednjih par presjeka, što ranije nije bio slučaj.

„Iskazano je mišljenje da je saradnja sa lokalnom zajednicom na visokom nivou, da nema problema i nadam se da će tako biti u narednom periodu“, istakao je Gojković.

Šumsko gazdinstvo „Panos“ zapošljava 96 radnika.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.