Zapošljavanje u Rogatici – Posao za novih 155 radnika

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 13. oktobra 2020. 058.ba

ROGATICA – Direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Miroslav Vujičić u prisustvu načelnika opštine Milorada Jagodića potpisao je danas ugovor sa 31 poslodavcem u Rogatici o finansiranju zapošljavanja novih 155 radnika na ime čega će Zavod izdvojiti 733.600 maraka, odnosno 4000 po radniku uz uslov da se on primi na neodređeno vrijeme.

Ovo je, rekao je Vujičić, nastavak napora da se u opštini Rogatica zaposli što veći broj nezaposlenih kojih je trenutno u aktivnom traženju posla nešto više od 1200.

Od 2018. sa zaključivanjem jučerašnjih ugovora u Rogatici je kroz razne projekte kod 128 posloavaca zaposleno 434 radnika uz ulaganja od preko 1,9 miliona maraka.

Načelnik opštine Milorad Jagodić ovom prilikom pohvalio je napore Zavoda oko zapošljevanja u ovoj lokalnoj zajednici uz nadu da će se saradnja i razumjevanja nastaviti i u narednom periodu. Zapošljanje i jednog radnika velika je podrška razvoju ove opštine, naglasio je on.

Na dobroj saradnji sa Zavodom pohvalio se i vlasnik DOO „Pover“ Radovan Đerić, koji će sam primiti 77 radnika i za razliku od mnogih drugih poslodavaca u ovo vrijeme pandemije korona, umjesto otpuštanja primao nove radnike pri čemu je, kako reče, imao punu podršku Zavoda za zapošljavanje.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.