Miloradu Jagodiću novi mandat

16.11.2020.

Lokalni izbori u Rogatici

ROGATICA – Na tek minulim lakalnim izborima u Rogatici za funkciju načelnika borili su se Milorad Jagodić iz SNSD i Rade Erić iz SDS-a.

Prema prvim, preliminarnim, podacima iz Opštinske izborne komisije (OIK) od 6465 birača koliko ih je od 8640 izašlo na izbore, Milorad Jagodić dobio je 3222, a njegov protukandidat Rade Erić 3022.

Eventualni glasovi birača koji su glasali putem pošte i u inostranstvu ne bi mogli da ugroze voćstvo Jagodića. To praktično znači da je njemu povjeren još jedan četverogodišnji mandat.

To je bio povod da smo Jagodića pitali čime je zaslužio novi mandat?

On reče da se prvo zahvaljuje svim koji su glasali za njega i za SNSD. Nastojaćemo dai ovoga puta opravdamo povjerenje. A što se tiče moje zasluge, reče on, ona se sastoji iz činjenice da je opština tokom moga mandata u mnogo čemu promijenila ličnu kartu na bolje. To ne primjećuju samo oni ne dobronamjerni i koji u prvom redu ne misle dobro, prije svega, opštini i građanima koji ovdje žive, a što ne misle dobro meni, to je najmanje važno.

Birači i moji sugrađani kod donošenja odluke da meni i SNSD-u dadnu ponovo povjerenje, vjerovatno su imali na umu i program mojih aktivnosti u narednih 4 godine tokom kojih planiram da nastavim, i više i bolje, rad na razvoju opštine i stavranja još boljih uslova za život u njoj.

U prvom redu, dodaje on, cilj i želja mi je da zaustavim ovdje što više mladih. U tom cilju treba da napokon riješimo pitanje Nove Tvornice prečistača, da nastavimo sa ulaganjima u poljoprivredu, da riješimo pitanje vodosnadbijevanja u Rogatici, javne rasvjete u Plješevici i Krmčićima, da dovršimo utopljavanje Osnovne škole „Sveti Sava“ i započete radove u Srednjoškolskom centru.

Ako Bog da izgradićemo i centralni spomenik borcima iz posljednjeg rata u Rogatii i podići spomen-obilježje na imanju bivše ergele „Borike“ izginulim oficirima i vojnicima kraljeve vojske u otadžini početkom marta 1942. godine. Planiramo i izgradnju stambene zgrade sa 22 stana za mlade bračne parove i zgrade od 15 stanova za raseljena lica. Tu je i nastavak izgradnje sportske dvorane u okviru Sportsko-rekreativnog centra i da obavimo dosta drugih poslova kojim bi tgrebali da popravimo kvalitet življenja u ovoj našoj Rogatici, ali i u selima kako bi zaustavili migraciju selo – grad.

Pošto su ovo bili izbori i odbornika za 19 mjesta u Skupštini opštine, kandidovalo se 198 kandidata iz 33 politčke stranke. Prema, takođe, preliminarnim podacima iz OIK, najviše glasova, a to će reći imati i odbornika, dobio je SNSD – 2575, , zatim SDS – 1557, DNS – 651 i PDP – 645.

Pojedinačno, i ovog izbornog kruga, najviše glasova dobili su Mladen Lakić i Ninoslav Prelić iz SNSD-a.