Počela vakcinacija protiv gripa u Rogatici

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 26. новембра 2020. 058.ba

ROGATICA – Vakcinacija protiv sezonskog gripa počela je i u Rogatici. Od Instituta za zdravstvo Srpske u Dom zdravlja „Dr Zoran Mitrović“ došlo je 175 besplatnih doza vakcine „Vaxigrip“ i prvi pacijenti danas su primili su vakcinu.

Riječ je uglavnom o pacijentima na hemodijalizi, dijabetičarima na insulinu, osobama sa hirurškim intervencijama na srcu i drugim koji po bilo kom osnovu imaju pravo na besplatnu vakcinaciju.

U Domu zdravlja rekoša da je količina doza vakcine, cijeneći po korišćenju prošle i ranijih godina, optimalna. Da li će pandemija virusa korona biti razlog da se poveća interes za vakcinaciju protiv gripa, pokazaće se za dan-dva.

Što se tiče komercijalnih vakcina u Domu zdravlja rekoše da će njihova distribucija ići preko ovdašnjih apoteka. U „Crvenoj apoteci“ opet kažu da ih oni zasad nemaju i o tome nisu još dobili nikakve instrukcije, a ne mali je broj građana koji se za njih interesuje.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.