Sterilizacija pasa u Rogatici i Rudom

29. novembra 2020. 058.ba

KRAJ AB-AB SVADBAMA

ROGATICA/RUDO – Sterilizacija uličnih i vlasničkih pasa u punom je zamahu u Rogatici, a počela je i u Rudom. Realizuje se putem projekta Ujedinjenih naroda (UNDP) i Šavajcarske vlade, te nadležnih ministarstva u BiH.

– Do ovog trenutka u Rogatici je hirurška sterilizacija obavljena na 160 pasa, čime je skalperom zadat udarac daljem nekontrolisanom razmnožavanju pasa. Vršimo i besplatno čipovanje, vakcinaciju i čišćenje od parazita. Sve je to deo Projekta, a na obuci kod mene su i kolege veterinari iz Rudog, koji su za sterilizaciju pasa dobili iz ovog Projekta iznos od 35.000 maraka – kaže za „Novosti“ Danko Brkić vlasnik VS „Animal Vet“ iz Rogatice.

Sterilizacija pasa je za sada završena i u Rudom. Olakšanje je to za roditelje male dece, ali i za budžete Opština, koje su redovno gubile sporove na Sudu po tužbi građana o ujedu pasa lutalica.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Ratomir Milović

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Ratomir Milović

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.