Slobode lišeno 14 Fočaka osumnjičenih da su oštetili budžet BiH za 400.000 KM

Radio Foča - 16. decembra 2020. 058.ba

FOČA – Akcija Tužilaštva BiH u saradnji sa više od 250 pripadnika Granične policije BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske usmjerena je protiv 14 lica, uglavnom sa područja Foče, osumnjičenih da su krijumčarila i prodavala velike količine cigareta i duvanskih proizvoda, oštetivši budžet BiH za najmanje 400.000 KM, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Iz Tužilaštva je potvrđeno da se pretresi u okviru akcije kodnog naziva “Volf” vrše na ukupno 20 lokacija, te istaknuto da će osumnjičeni biti predati tužiocu, koji će donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

U saopštenju se navodi da su ova lica osumnjičena da su u drugoj polovini ove godine krijumčarila i prodala veliku količinu cigareta bez akciznih markica BiH, uglavnom sa područja Crne Gore u BiH, čime su ostvarili veliku nezakonitu imovinsku korist i nanijeli štetu budžetu BiH.

Tužilac Tužilaštva BiH nalazi se na terenu, gdje koordiniše rad policijskih službenika koji učestvuju u akciji, dodaje se u saopštenju.

Iz Tužilaštva navode da je izvršenje krivičnih djela realizovano tokom pandemije virusa korona u BiH, a prema prikupljenim dokazima, šteta nanesena budžetu BiH je najmanje oko 400.000 KM.

U saopštenju se ističe da su tokom istrage prikupljeni dokazi da su osumnjičeni djelovali kao organizovana grupa sa jasno podijeljenim ulogama i zadacima u izvršenjima krivičnih djela.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.