Budžet opštine skrojen po mjeri korisnika

18.01.2021.

ROGATICA – Projektovani nacrt budžeta opštine Rogatica za 2021. godinu na iznos od 7,320.000 maraka, koji je došao na usvajanje sa zakašnjenjem iz poznatih razloga, dobio je prolaznu ocjenu na javnoj raspravi koja je danas održana u Sali za sjednice SO-e.

Javnoj raspravi prisustvovali su predstavnici većine korisnmika budžetskih sredstava, a uvodne napomene dala je v. d. načelnika Odjeljenja za finansije u Opštinskoj upravi Tijana Brkić.

Uglavnom, rekla je ona, cijeneći probleme kod ostvarivanja budžetskih prihoda zbog pandemije virusa „kovod 19“, ispoštovan je najveći dio zahtjeva korisnika budžetdkih sredstava uz obavezu da se štedi koliko se god može a da se ne ugrozi ostvarivanje prava građana opštine.

To je najvjerovatnije bio razlog da nije bilo primjedbi na nacrt budžeta, odnosno da je skrojen po mjeri korisnika, i kao prijedlog u visini od 7,320.000 maraka prihoda i budžetskih izdataka biće predložen na usvajanje odbornicima na sjednici Skupštine opštine čije održavanje se očekuje do kraja tekućeg mjeseca.