Mitropolit Hrizostom na Bogojavljenje služi u Andrićgradu

15.01.2021.

Crkva u Andrićgradu

ANDRIĆGRAD – Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom služiće Svetu arhijerejsku liturgiju 19. januara, na Bogojavljenje, u Hramu Svetog cara Lazara i kosovskih mučenika u Andrićgradu, rekao je protojerej-stavrofor Dragan Vukotić.

Vukotić je dodao da će liturgija početi u 9.00 časova, nakon čega će biti osveštana bogojavljenska vodica.

„Pozivam sve vjernike da na Bogojavljenje dođu u hram u Andrićgradu, gdje će mitropolit Hrizostom služiti Svetu arhijerejsku liturgiju. Biće obavljeno i rukopoloženje jednog đakona u čin sveštenika, a nakon toga osveštana bogojavljenska vodica“, rekao je Vukotić novinarima.

On je naveo da ovogodišnje bogojavljensko plivanje za Časni krst neće biti organizovano zbog nepovoljne epidemiološke situacije.

„Razmotrili smo dobro situaciju i donijeli ovu odluku s obzirom na to da su u Višegradu otkazane sve kulturne i sportske manifestacije. Planiramo da naredne godine plivanje za Časni krst bude održano u Starom Brodu jer se tada navršava 80 godina od velikog stradanja srpskog naroda u tom mjestu. To će biti jedna u nizu manifestacija organizovanih tim povodom“, rekao je Vukotić.

On je svim pravoslavnim vjernicima koji praznuju po julijanskom kalendaru, čestitao pravoslavnu Novu godinu i poželio im mnogo zdravlja i uspjeha u nastupajućoj godini.