Kontrolna fudbalska utakmica u Rogatici

21.02.2021.

MLADOST – STAKORINA 3:2 (1:0)

ROGATICA – Pripremajući se za nastavak prvenstva u Drugoj fudbalskoj ligi Republike Srpske, grupa istok, danas poslije podne u Rogatici su se sastali domaća Mladost i Stakorina iz Čajniča. Pobijedila je Mladost sa rezultatom 3:2 (1:0). Golove za domaću ekipu postigli su Bojan Obradović u prvom, Dejan Lukić i Darko Nerić u drugom poluvremenu.

Golove za Stakorinu postigli su Nikola Miličević i Stefan Spajić (oba bivši igrači Mladosti) nakon voćstva domaćina od 3:0.

Pošto je ovo bio kontrolni susret ekipa iz donjeg dijela prvenstvene tabele – Mladost na 14, a Stakorina na 15 mjestu sa po 17 bodova, ispred zadnjeg na tabeli Proletera iz Dvorova sa 7 bodova, igrom i zalaganjem koje su na terenu pružili njihovi igrači, treneri Dragan Jovanović (Mladost) i Miroslav Furtula (Stakorina) mogu biti zadovoljkni. Isprobali su većinu igrača na koje računaju u nastavku prvenstva. Sudeći po viđenom stekao se dojam da je u nešto boljoj situaciji trener Rogatičana, pogotovo što je ekipa pojačana iskusnim Dejanom Limićem, a ekipi se pridružilo par igrača iz omladinskog pogona. Iz Stakorine se vratio i Slobodan Đurović, ali je u Stakorinu otišao Nikola Miličević, pa je veliko pitanje da li je Mladost dobila ili izgubila u ovom transferu.

Inače, Rogatičanima je ovo bila treća kontrolna utakmica. Prvo su izgubili od drugoligaša iz Federacije Kolina iz Ustikoline sa rezultatom 0:1. Ali, zato u drugoj su bili bolji od Drine HE iz Višegrada, koju su pobijedili sa 3:1.

U utakmici sa Stakorinom Mladost je igrala u sastavu: Aleksandar Šehovac, Dejan Limić, Dejan Duvnjak, Dejan Božović, Srđan Šarenac, Ratko Nešković, Nemanja Ćaćić (kapiten), Bojan Lukić, Slobodan Đurović, Bojan Marijanović, Bojan Obradovi. Još su igrali: Nikola Nešković, Darko Nerić, Marko Savić, Luka Kojič, Vitomir Marijanović, Vidoje Mihailović i Dimitrije Perković.

Trener Stakorine Miroslav Furtula Rogatičanima se suprotstavio sa sljedećim sastavom: Stojan Nešović, Baban Kajević, Todor Tadić, Radovan Pjević, Božidar Gigović, Vitomir Racković, Konstantin Katana, Nemanja Bjalogrlić, Nikola Miličević, Stefan Spajić, Aleksandar Milović. Još su igrali: Nemanja Simović, Darko Jovanović, Radovan Karadžić i Nikola Tošić.