Ukrasima oživjeli preko 100 starih kišobrana

10.02.2021.

Dan kišobrana u Osnovnoj školi u Rogatici

ROGATICA – Danas, 10. Februara bio je Svjetski dan kišobrana. Lijepo vrijeme doprinijelo je ih nije bilo na ulicama Rogatice, ali je zato veliki hol Osnovne škole „Sveti Sava“ bio okićen sa preko 100 starih zaštitnika od kiše kojim su učenici i nastavnici ponovo udahnuli život i na taj način dali svoj prilog Danu kišobrana.

Na ovoj svojevrsnoj izložbi starih-novih kišobrana kojim su učenici od prvog do devetog razreda iz produženog boravka koristeći dječiju maštu i vrijedne ruke slikajući junake iz dječije literature udahnuli novi život. Djeci je ostavljeno na volju da na kišobranima slobodno iskažu svoje kreativne sposobnosti. Otuda i činjenica da nema takoreći ni jedne slikarske tehnike koja ovdje nije primijenjena, reče glavni nosilac ovog projekta voditeljica produženog boravka Maja Kušić.

Direkktor Škole Milomir Draganić dodao je da je ovo prvi put da se na ovakav način obilježava Svjetski Dan kišobrana. Žali što se izložba morala prirediti u holu škole. Da nije epidemije virusa korona, koji je na sreću, samo sporadično „boravio“ u ovoj obrazovno-vaspitnoj ustanovi, izložbu bi upriličili u dvorištu škole i bila bi dostupna roditeljima đaka i svim drugim znatiželjnicima, koji bi imali šta vidjeti. Ponosni smo na ideje naših učenika iskazane i ovom prilikom, zaključo je direktor Draganić.