Zaplijenjeno 23.000 paklica cigareta- uhapšena dvojica Fočaka

04.02.2021.

FOČA – Fočanska policija zaplijenila je danas 23.000 paklica cigareta bez akcizne marke, vrijednosti oko 130.000 KM, koje je pronašla u kombi vozilu kojim je upravljao B.Lj. i sa kojim je bio N.B, a koji su uhapšeni tokom prošle noći u fočanskom selu Hodžići, osumnjičenih da su počinili krivično djelo nedozvoljena trgovina, rečeno je Radio Foči u Policijskoj upravi Foča.

Načelnik Policijske uprave Velimir Kostović rekao je da je policija, vršeći planske aktivnosti sprečavanja krivičnih djela protiv privrede i platnog prometa, u Svetosavskoj ulici u Foči pokušala da zaustavi vozilo „folksvagen“ bez registarskih oznaka, koje se nije zaustavilo, već se dalo u bijeg.

„Nakon toga, policijski službenici su organizovali potjeru, a nedugo zatim su u selu Hodžići u mjesnoj zajednici Jošanica zaustavili to vozilo i tom prilikom dva lica lišili slobode, inicijala „B.Lj. i B.N, oba iz Foče”, kaže Kostović.

Narednog dana, uz prethodno dobijenu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, a po usmenoj naredbi Osnovnog suda u Foči izvršen je pretres vozila.

„Tom prilikom pronađeno je i oduzeto 23.000 paklica raznih vrsta cigareta bez akciznih markica ukupne tržišne vrijednosti oko 130.000 KM. Trenutno se u službenim prostorijama Policijske uprave Foča vrši kriminalistička obrada nad osumnjičenim licima, a nakon kompletiranja predmeta nadležnom tužilštvu dostavićemo odgovarajući izvještaj“, rekao je Kostović.

On je naveo da su uhapšena lica i u prethodnom vremenskom periodu činila ovu vrstu kriovičnih djela.

Radio Foča