Počela vakcinacija protiv virusa korona u Rogatici

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 25. marta 2021. 058.ba

PRVE DOZE PRIMILI MEDICINARI IZ KOVID AMBULANTE

ROGATICA – Prvih pet vakcina S:putnik V došlo je u Rogaticu. Odmah su ih primili medicinari i prateće osoblje iz Kovid ambulante na čelu sa doktorom Sinišom Milješićem i mladim doktorom Vladanom Lugonjom.

Doktor Milješić, koji je rukovodilac ambulante, reče da je ovo početak šire imunizacije stanovnika opštine koja će se vršiti po kategorijama. Novim vakcinama koje dođu vakcinisaće se, na dobrovoljnoj osnovi, populacija od 65 godina i gore.

Poziv je upućen građanima i za tri dana putem telefona 058/422-414 prijavilo se 313 zainteresovanih za vakcinaciju i stalno se javljaju novi.

Inače, prema najnovijom podacima od 1. do danas, 25. marta, ovdje je registrovano 139 pozitivnih na kovod 19. U Bolnici u Foči na liječenju je 8 pacijenata i u bolnici „Srbija“ u Istočnom Sarajevu 2 sa težom kliničkom slikom.

Problem je što pandemija ne jenjava. Svaki dan se javi veći broj građana sa simptomima na virus korona.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.