Borba protiv virusa korona u Rogatici – Počela masovnija vakcinacija

07.04.2021.

ROGATICA – Nakon što je većina radnika iz Doma za starija lica „Sunce“ u Rogatici vakcinisano protiv virusa korona u Srbiji, danas je na red za imunizaciju vakcinom „Astra Zeneka“ došlo i više 60 štićenika ove ustanove.

Vakcinaciju vrše radnici ovdašnjeg Doma zdravlja „Dr Zoran Mitrović“ uz nadzor doktora Siniše Milješića, a direktor „Sunca“ Radomir Ćućula reče da se preko 95 posto štićenika izjasnilo da želi primiti vakcinu. To je za nas, naglasio je Ćućula, veoma značajno, jer nam je glavna preokupacija da od virusa korona zaštitimo naše radnike ali i posljednjeg štićenika. Ovo tim prije što se radi o populaciji koja je najrizičnija zbog godina starosti i sa dosta drugih hroničnih bolesti.

Doktor Milješić, koji i inače prati zdravstveno stanje štićenika u „Suncu“, reče da je ovo početak masovnije vakcinasije stanovnika na području opštine. Na javni poziv za vakcinasiju do sada se prijevilo više od 500 zainteresovanih. Poslije današnje vakcinacije u Domu „Sunce“ na red će doći ostala lica starija od 65 godina, a onda će se ići na mlađe generacije i tako do zadnjeg koji je iskazao želju za vakcinaciju, naravno ako je budemo dobijali u željenim količinama.