Stipendije za rekordnih 152 studenta iz Rogatice

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 20. aprila 2021. 058.ba

ROGATICA – Zbor pandemije virusa „Kovid 19“ i epidemiološke mjere zabrane okupljanja većeg broja lica u zatvorenom prostoru, danas je načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić, preko Milade Janković, studenta završne godine poljoprivrede na fakultetu u Istočnom Sarajevu, Tijane Razdoljac, studenta druge godine građevine na Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu i Ljiljane Bijeljanić studenta ekonomije u Novom Sadu, simbolično potpisao ugovore o stipendiranju 152 studenta, koliko ih se ove godine i javilo na konkurs za dodjelu stipendija.

To je, rekao je načelnik Jagodić, prvi put da svi studenti koji su se prijavili na konkurs i dobiju stipendiju kao podršku za školovanje. Za stipendije je u budžetu opštine obezbijeđeno rekordnih 190.000 maraka. Visina stipendije je, opet rekordna, 120 maraka za 10 mjeseci akademske školske godine. Primjera radi, 2017. kada je na poziciju vlasti u opštini došlao ova garnitura SNSD za stipendije je bilo izdvojeno 121.000 maraka, a stipendije u visini od 90 maraka dobilo je 126 od prijavljenih 163 kandidata. Lani već stipendija je bila 100 maraka i primalo ju je 149 studenata.

Dug studenata, naglasio je prvi čovjek opštine je prije svega da budu zdravo, da uče i da kad okončaju školovanje vrate se na područje opštine koja bi do tada trebala da im omogući zapošljavanje u cilju napretka lokalne i šire društvene zajednice.

Na dodijeljenoj stipendiji u svoje i ime ostalih stipendista opštini i načelniku zahvalila se Milada Janković i Tijana Razdoljac naglasivši da će njima i svim drugim studentima i njihovim porodicama ova finansijska podrška opštine dobro doći. Sa ovim ćemo lakše prebroditi trenutne teškoće, posebno u ovo vrijeme pandemije virusa korona kada se teže dolazi do dinara bilo gdje i da se šta radi, rekoše one uz napomenu da će se truditri da opravdaju povjerenje.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.