Zabilježeno u Rogatici – I mladi hoće da rade

16.04.2021.

ROGATICA – Mladi svijet, posebno muškog roda, obično bije glas da neće i ne želi da radi teže poslove i da im je osnovna zanimacija telefon i ono što im pruža internet i ostale društvene mreže.

Da ima i suprotnih primjera dokaz su petnaestogodišnjaci Miljan Džida i Mihailo Marić, učenici devetog razreda Osnovne škole „Sveti Sava“ u Rogatici. Oni su se, kad zbog pandemije virusa korona ne idu na redovnu nastavu u školi, uhvatili u koštac i samo za jedan dan izcijepali 10 kubnih metara na oko za cijepanje prilično teških drva jednog domaćinstva na Trgu oslobodilaca u Rogatici.

Jest da su bila malo teška za cijepanje, ali smo im ipak „došli glave“, rekoše oni u glas. Osam maraka po metri cijepanja možda je nekom mala cijena, ali nama kad zaradimo i naplatimo po 40 maraka dobro dođu. Sebi smo zaradili džeparac za duži period i na taj način pomogli i naše porodice kojim, ništa neobično, u finansijskom pogledu ne cvijetaju ruže.

Zato, nudimo se i drugim. Rado ćemo isjeći, pa ako treba unijeti u podrume i složiti drva, ali i obaviti neke druge slične poslove, poručiše vrijedni Miljan i Mihailo.