Maturanti ukrasili Čajniče svojom mladosti i ljepotom

04.06.2021.

ČAJNIČE – Sinoć su mali maturanti ukrasili Čajniče svojom mladosti i ljepotom. Prošetali su, srećni, nasmijani, puni pozitivne energije i očekivanja od srednje škole.
Razgovarali smo sa nekima od njih.

Srđana Tanasković je đak ove divne generacije, ali i djevojčica velikog talenata za više sportova. Ona kaže:
“Ovo je za nas kraj jednog divnog putovanja, ali ujedno i početak nekih novih. Žao mi je što napuštam školu i što se moje osnovno obrazovanje ovako brzo završilo . Bila mi je čast ići u ovu školu i sticati znanje od sjajnih pedagoga i vaspitača. Razvila su se mnoga prijateljstva koja će trajati još dugo, i u našem daljem školovanju. Ja dalje nastavljam u Gimnaziji u Čajniču i jedva čekam sve nove izazove.”

Đorđe Janković kratko kaže:
“Bilo je lijepo dok je trajalo. Ali osnovnu školu ostavljamo iza sebe i idemo dalje. Pozdravljam nastavnike i ovim putem izražavam zahvalnost nastavnicima za sve. Jedva čekam srednju.”

Helena Dačević ističe velika očekivanja od srednje:
“Osnovna škola ostavila mi je pomiješana osjećanja. Naučila sam dosta toga, posebno na polju obrazovanja. Zahvalna sam učiteljima i nastavnicima, jer su uvijek trazili ono najbolje od nas i učili nas stvarima iz svakodnevnog života. Radujem se daljim druženjima u srednjoj školi i prilikama za sticanje većeg nivoa obrazovanja. Što se tiče dalje edukacije, upisaću ekonomsku srednju školu u Čajniču. Sigurna sam da će to biti jedno nezaboravno putovanje kao i jedan od najljepših perioda iz života.”

Nemanja Vojnović, odličan đak, sportista dodaje:
“Došao je taj dan dan kada svi mi postajemo odrasli kada već spremno stupamo ka daljem životu i sva naša sećanja ostaju u osnovnoj školi, svi ti lijepi i bezbrižni trenuci našeg školovanja. Zahvaljujem se svim nastavnicima koji su prenijeli svoje znanje na nas.”

Jana Tanasković, inače član crkvenog hora, je pomalo nostalgična:
“Iskreno žao mi je što se rastajem od društva, što nam se putevi razilaze mada s obzirom da živimo u malom gradu to je nekako i nemoguće, pa tako da ćemo uvijek biti u kontaktu. Kraj osnovne kao da je prebrzo došao, kao da smo juče bili prvi razred i zajedno sjedili u školskim klupama. Kraj je jednog poglavlja u našim životima. Upisaću Srednju ekonomsku školu upisujem u Čajniču.”

Matija Ćevriz, talentovani košarkaš, kaže:
“Prethodnih devet godina pamtiću po drugarstvu i zabavi. Nije mi žao jer se osnovna škola završila , već jer se rastajem od drugova koji su mi osnovnu školu učinili zabavnom. Upisaću ekonomsku srednju školu.”

Marko Tanasković, sjajni dječak, odličan đak, takođe ističe pomiješane emocije:
“Kraj kao kraj donosi i tugu i radost. Neka bura emocija. Žao mi je zbog kraja jedne epohe. Drago mi je zbog početka druge. Radujem se srednjoj školi. Za mene je ona prvi korak ka odrastanju. Nismo više djeca.
Želim da se zahvalim svim nastavnicima na uloženom trudu da budemo bolji učenici i ljudi.”

Za kraj smo ostavili zanimljivu izjavu zanimljivog Luke Klisure:
“Na kraju svake, a posebno ove školske godine prisjećamo se mnogobrojnih dobrih i nekolicine loših događaja koji su se desili na nekim razlogom. Sumiramo utiske srećni smo što završavamo osnovno obrazovanje, i ne samo to već što se nalazimo u jednom od naljepših perioda našeg dosadašnjeg života. Ali ostaje mala žal za ekskurzijom koja se nije održala, ali i to je sve dio našeg školovanja. Naši nastavnici u ovih 9 godina su pokušali da nam pokažu ili pak da nas dovedu do početka izgradnje naših ličnosti tj da izvuku od nas ono najbolje i da naprave ljude od nas. Naravno nećemo se ljutiti na malo strožije nastavnike oni su htjeli da od nas naprave prije svega dobre osobe pa tek onda đake, a moramo se sjetiti i onih malo blažih nastavnika koji nisu zaboravili kako je biti učenik.”

Mi ovoj dječici želimo puno sreće, zdravlja i novog znanja.