Mladost ostala drugoligaš

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 28. juna 2021. 058.ba

Zakašnjela sportska priča iz Rogatice

ROGATICA – Ova po mnogo čemu turbulentna godina ostaće zbilježena, pa i u analima FK Mladost iz Rogatice.

Iako nisu odigrali sve utakmice iz takmičarskog kalendara, zadržali su drugoligaški status u prvenstvu u kome su imali dosta, posebno kadrovskih, odnosno igračkih teškoća.

Tokom „normalnog“ dijela takmičenja, odigrano je 8 utakmica i osvojeno 22 boda.

Silom prilika, zbog pandemije virusa korona, prvenstvo je nastavljeno na do tada nepoznatom reorgnizacijom u kojoj je 16 ekipa koje su sačinjavale Drugu fudbalsku ligu RS, istok, podijeljeno u dvije grupe. U prvoj je ostalo 8 ekipa od prvog do zaključno s osmim mjestom po broju osvojnih bodova i nastala je „Liga za prvaka“.

U dugoj grupi koja je nazvana „Liga za opstanak“ sa preostalih 8 ekipa. Među njima se našla i rogatička Mladost sa pripadajućim bodovima i nezahvalnom pretposljednim mjestom na tabeli koje je tražilo grčevitu borbu za opstank u Drugoj ligi, igrajući svako sa svakim iz grupe za opstanak.

I u tako reorgnizovanoj ligi nije pošlo kako se očekivalo. Na domaćem terenu u Rogatici bodovi su izgubljeni od Romnije sa Pala – glat 0:3, uz četiri žuta i 2 crvena kartona, među kojim je i žuti trenera Dragana Jovanovića.

Ni doigravanje sa Stakorinom u Čajniču nije bilo uspješnije. Opet poraz od 0:3 sa čak 7 žutih i jednim crvenim kartonom.

Da sve nije propalo i da je opstanak u ligi izvjestan, pokazala je utakmica sa Jedinstvom iz Brodca, koju je Mladost dobila sa zasluženih 2:1, golovima uvijek agilnog i stamnog Nemanje Ćaćića i Bojana Lukića.

Na želju igrača Mladosti za opstanak u Drugoj fudbalskoj ligi Srpske, nije mnogo uticao ni minimalni poraz od 0:1 od Veleža u Nevesinju.

Sve se naoknadilo u naredne dvije utakmice na domaćem ternu protiv Proletera (2:2) i Mladosti iz Gacka 2:1.

Povećana je igračka disciplina i efikasnost u napadu, kojoj su posebno doprinijeli Bojan Lukić, Marko Savić, a na monolitnosti ekipe povratnik u klub Dejan Limić.

Ipak šlag, na već gotovu tortu došao je u zadnjem susretu doigravanja. Sa 2:0 pobijđeno je već otpisano Bratstvo u Bratuncu. Zablistao je mladi Bojan Marijenović, golom u 68. minutu. Marko Savić samo je „pečatirao“ pobjedu i nova tri boda, koji na sreću nisu odlučivali o biti ili ne biti u ligi, jer je to već bilo riješeno tokom nekih ranijih utakmica, ali se sa njima Mladost našla u srednjem dijelu tabele.

Zato, iako sa zakašnjenjem, ipak velike čestitke upravi, stručnom štabu i igračima Mladosti na uspješno okončanom još jednom prvenstvenom ciklusu takmičenja.

Na ulazk u novi, a on nije mnogo daleko, trebaće dosta ozbljnog rada i temeljitih priprema. Prije svega, mora se odreći usluga nekih „nezamjenljivih“ od vrha kluba do onih koji vode pionirske selkcije.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.