Nakon izbora u mjesnim zajednicama opštine Rogatica

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 11. juna 2021. 058.ba

SNSD „POMEO“ OSTALE STRANKE

ROGATICA – Opštinska izborna komisija objavila je konačne rezultate izbora za članove savjeta svih 13 mjesnih zajednica na području opštine.

Izbor su održani prošle nedjelje, 6. ovog mjeseca. Kandidovano je 110 kandidata iz SNSD, SDS-a i Lista građana Žepe, Seljana i Plješevice i prema konačnim rezultatima apsolutni pobjednik je SNSD. Pobijedio je u Borikama, Gučevu, Kozićima, Kukavicama, Mesićima, Osovu, Plješevici, Seljanima, Rogatici 1 i Rogatici 2.

SDS je dobio primat u Berkovićima i Stjenicama, dok je u Žepi pobijedila Lista građana ove Mjesne zajednice.

Prema Statutu opšrine sve seoske mjesne zajednice, jer imaju manje od 1000 registrovanih birtača, u savjete birali su po 5, a obje u Rogatici po 7 članova jpošto imaju više od 1001 do 5000 registrovanih birača.

Konstituisanje i izbor predsjednika savjeta, treba da se obavi u vremenu od 7 dana nakon objavljivanje konačne liste. Kako je lista objavljena 9. juna, krajnji rok za konstituisanje savjeta i izbor predsjednika treba da se obavi do zaključno sa 16. junom, rekla je predsjednica Opštinske izborne komisije Neda Obradović.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.