Vakcinacija u Foči teče po planu: Prvu dozu vakcine primilo oko 2 700 građana

Radio Foča - 21. juna 2021. 058.ba

FOČA – U Foči je od početka imunizacije u Domu zdravlja i Univerzitetskoj bolnici prvu dozu vakcine primilo više od 2 700 građana, istaknuto je na sjednici opštinskog Štaba za vanredne situacije.

Tokom ove sedmice u Domu zdravlja trebalo bi da bude revakcinisano oko 1000 građana, po prioritetnim grupama.

Do sada su se za vakcinaciju timovima porodične medicine prijavila i 684 hronična bolesnika. Vakcinacija ove kategorije stanovništva trebalo bi počne naredne sedmice, rečeno je na Štabu.

U red za vakcinaciju u Univerzitetskoj bolnici ranije su stali prosvjetni radnici, pripadnici policije, medijski radnici, dio hroničnih bolesnika, oko dvije stotine studenata, dok je imunizacija zaposlenih u Opštini Foča i Kazneno-popravnom zavodu u toku.

-Vakcinacija se odvija dobrom dinamikom i biće nastavljena i dalje u skladu sa raspoloživim vakcinama-rečeno je na Štabu.

Konstatovano je da je epidemiološka situacija u Foči već desetak dana povoljna, nema zaraženih. U skladu sa tim sjednice Štaba ubuduće se neće održavati, ali će se situacija konstatno pratiti.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.