Ognjena Marija u Rogatici – Slavlje u selu Zakomo

Tekst: Sreten Mitrović, Foto: Jovica Vasović - 30. jula 2021. 058.ba

ROGATICA – Hram posvećen Svetoj mučenici Marini, u narodu poznatiju kao Ognjena Marija u selu Zakomo kod Rogatice, danas je proslavio krsnu slavu i još jednom okupio više desetina vjernika Zakoma i okoline i gravitirajućih sela iz opštine Sokolac.

Lomljenju lavskog kolača prthodila je sveta liturgija koju su služili sveštenici crkvene opštine Rogatica, kojoj pripada i crkva u Zakomu, protojerfeji stavrofori Predrag Masal i Zoran Jerinić.

Nakon toga upriličena je sveta litija oko hrama, a zatim su predstavnici opštine i Opštinske boračke organizacije položili vijence na prigodno spomen-obilježje koje je 2016. godine podignuto u porti crkve u znak sjećanja na 25 poginulih boraca ovog kraja u posljednjem Odbrambeno-oslobodilačkom ratu i lomljenje slavskog kolača uz trpezu ljubavi za sve prisutne ovom skromnom slavlju naroda gučevskog kraja i Rogatice među kojima je bio i načelnik opštine Milorad Jagodić sa sradnicima, predstavnici Skupštine opštine i Opštinske boračke organizaije.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.