Prozivka u rogatičkom fudbalskom drugoligašu

21.07.2021.

ROGATICA – U prisustvu najodgovornijih u stručnom štabu i upravi kluba, izvršena je prozivka i održan prvi trening seniorske ekipe fudbalskog rugoligaša Mladost u Rogatici.

Šefu stručnog štaba Draganu Jovanoviću javilo se 14 igrača na koje može računati u narednom prvenstvu.

Radi se, reče Jovanović, o igračima koji žive i rade ili se školuju u Rogatici, koji su boje kluba branili i u prošlom prvenstvu u kome su ostali drugoligaši igrajući utakmice kroz ligu za opstnak sakupivši 32 boda sa 26 datih i 32 primljena gola.

Danas nas je ovdje 14. Računamo još na sigurnih 7 do 8 „starih“ igrača koji zbog posla i drugih obaveza nisu mogli doći, ali su nas obavijestili da na njih možemo računati. Mi to, i računamo, a pozdravljamo i povratnika u ekipu Nikolu Miličevića koji nam se vratio iz Stakorine u Čajniču, gdje je proveo jednu sezonu.

Posbno pozdravljamo, naglasio je Jovanović, novajliju u klubu Aleksandra Furtulu, koji nam je vraćajući se korijenima, došao iz daleke Australije, gdje je igrao u nekoliko amaterskih fudbalskih klubova kao odbrambeni igrač. Poželimo mu sreću i uspjeh u našoj sredini i da nam pomogne da u narednom prvenstvu naša Mladost više ne dolazi u situaciju da se bori za opstanak, nego da bude u sredini tabele što je naš višegodišnji cilj, naglasio je Jovanoić uz napomenu da, pošto prelazni rok još traje, da će doći još koji fudbaler, posebno za mjesta u napadu gdje već godinama Mladost ima upražnjelih mjesta.

Cjelokupne pripreme za narednu sezonu rogatičani će, uz odigravanje više kontrolnih utakmica sa ekipama iz susjednih mjesta a tu su i veterani Mladosti koji pomno prate pripreme nasljednika i, radi uigravanja, zakazuju im međusobne susrete, obaviti kod kuće u Rogatici gdje u okviru Sportsko-rekreativnog centra „9. januar“ imaju sve uslove za to, pa i korišćenje modrnog bazena za kupanje koji je prve kupače primio prošle godine.