Sonja Simsić ovjekovječila bend BTS iz Južne Koreje

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 15. jula 2021. 058.ba

Uz dane „učeničkih postignuća“ u Rogatici

ROGATICA – Iako seposljednje školko zvono u učionicama i kabinetima Osnovne škole „Svetri Sava“ u Rogatici za prošlu školsku godinu oglasilo prije više od mjesec dana, vrata ove obrazovno-vaspine ustanove još nisu uzatvorena. Razlog su svakodnevni građvinski radovi na adaptaciji zgrade škole na jednoj strani, ali i sumiranja rezultata prošle godine.

Uz ostalo znatiželjnici mogu pogledati veliku izložbu likovnih i drugih učeničkih radova koja je priređena u okviru trdicionalne mnifestacije povodom zvršetka školske godine „Dani učeničkih postignuća“ kojoj je veliki dopinos dao i 101 „mali maturant“ među kojima je i pet „vukovca“, a to će reći odličnih učenika, bez i jedne četvorke, od prvog do kraja devetog razreda.

U obilju različitog likovnog stvaralaštva izazvao je rad učenice 8/2 razreda Sonje Simsić. Ona je na posebnom „štandu“ i 56 slika u raznim tehnikama iscrtala, najviše kroz portrete, život i djelo u svijetu pop muzike poznatog benda „BTS“ iz daleke Južne Koreje.

Koliko sam uspjela dokučiti „BTS“ je počeo raditi 2013. godine. Ima 7 članova , a glavni pjevač im je Jeon Jungkook. Svojim pjesmama i spotovima vezao me je za njih i otud ovaj rad. Crtala sam ga u vrijeme odmora pa zbog toga nisam izgubila puno vremena, posebno od učenja, jer sam vrlo dobra učenica iako dolazim iz sela – Seljani, 4-5 kilometara od Rogatice. „BTS“ mi je inspiracija za sve drugo što radim, koja, kako reče njena mama Aleksandra, najviše pažnje posvećuje engleskom jeziku, a hobi joj je i karate kao sport kojim se u dokolici bavi više od dvije godine. Zbog pandemije virusa korona nekih zapaženijih takmičarskih rezultata još nema. Moji dani tek dolaze, reče ova simpatična i skromna djevojčica.

Danijela Novaković, akademski slikar, u drugom plugodištu nedavno okončane školske godine, preuzela je katedru likovnog vaspitanja u Osnovnoj školi u Rogatici. Ona reče da je Sonja samo jedan iz većeg broja učenika koji imaju talenat za likovno stvaralaštvo. Ona će svojim djelovanjem kao pedagog učiniti sve da Rogatica postane rasadnik novih mladih likovnih stvraralaca. Uzora je na pretek počev od akadmika Radenka Miševića preko Safeta Zeca, Mire Nerić i brojnih drugih uglednih likovnih umjenka koje je iznjedrila Rogatica.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.