Foča se pridružila “Ponosnoj porodici”

16.08.2021.

FOČA – Načelnik opštine Foča Milan Vukadinović i predsjednik Fondacije „Za porodicu“ Dragan Dakić potpisali su danas ugovor o podršci projektu „Prijatelji porodice“, što će fočanskim porodicama sa troje i više djece omogućiti da dobiju ponosne kartice kojima će moći da ostvare razne pogodnosti pri kupovini roba i usluga širom Srpske.

Vukadinović je rekao da će opština u narednim danima raspisati javni poziv porodicama sa troje i više djece da se jave da bi se napravili spiskovi ponosnih kartica.

„Uputićemo dopise i privrednicima. Danas smo saznali da su od velikih lanaca „Juventa sport“ i „Nestro petrol“ partneri ovoga projekta, što je značajno za naše porodice“, rekao je Vukadinović.

On je dodao da će opština nastaviti da ulaže u pronatalitetnu politiku i u drugim oblastima.

„Izrazili smo spremnost da možda subvencionišemo i neke komunalne usluge, odnosno da animiramo naša javna preduzeća da pomognemo našim porodicama“, naveo je načelnik Foče.

Predsjednik Fondacije „Za porodicu“ Dragan Dakić kaže da je ponosna kartica namijenjena porodicama sa troje i više djece, među kojima je najmanje jedno maloljetno, i glasi uglavnom na majku, a da se popusti odnose na sve članove porodice.

„Usluge kod zubara naravno da se odnose i na supruga i na svu djecu, a slično je i kod nabavke drugih usluga i roba. Ne postoje nikakva ograničenja jer se podrazumijeva da će porodica da koristi karticu za svoje potrebe i da će partneri imati uvid u upotrebu kartice, s tim što naša je uvijek molba za sve ponosne roditelje da se drže u granicama realnih potreba“, kaže Dakić.

On je istakao da je od danas i Foča član „ponosne porodice“.

„Ovo je konstantna podrška porodicama sa troje i više djece koju će da pokaže Opština u saradnji sa Fondacijom, a nadamo se odzivu lokalnih privrednika da se i oni uključe odobravanjem pospust za korisnike ponosne kartice“, rekao je Dakić.

On je naveo da u Foči već postoje partneri koji posluju na republičkom nivou i da u samom startu postoji već velika upotrebna vrijednost kartice, tako da će porodice u Foči moži da ostvare popust na odjeću, obuću, prevoz, zdravstvenu zaštitu, lijekove.

Privrednicima koji prihvate partnerstvo biće omogućeno da koriste prostor za oglašavanje roba i usluga na internet prezentaciji ovog projekta.

Potpisnici ugovora su istakli da, osim što podržava višečlane porodice, ovaj projekat predstavlja podršku društveno najodgovornijim privrednicima, tako što im digitaluzuje poslovanje, omogućava besplatan marketing i njihovo međusobno povezivanje.