Nove knjige Milada Obrenovića iz Rogatice

Tekst i dio fotki: Sreten Mitrović - 28. avgusta 2021. 058.ba

OSTAO NA SVOME – PJESME, EPIGRAMI I HAIKU POEZIJA

ROGATICA – Rogatičkom književniku Miladu Obrenoviću, koji je član Udruženja književnika Republike Srpske i Srbije, Beogradskog aforističkog kruga i Udruženja umjetnika železnica Srbije, ovih dana iz štampe su izašle tri nove knjige.

Radi se reče Obrenović o zbirci pjesama „Vrata duše“, zbirci haiku poezije „Zvijezde su most“ i knjizi epigrama i restlova „Rskršćavanje“.

Izdavač sve tri moje knjige je Udruženje umetnika železnica Srbije iz Beograda, a štampne su u SVENU iz Niša, reče zadovoljni Obrenović koji je do sada objavio šest knjiga aforizama i jedan zbornik i sedam knjiga poezije. Tu su i dvije knjige haiku poezije, tri knjige humorističko-stirične poezije, dvije knjige poezije za djecu i jedna knjiga pripovjetki sa naslovom „Došla sam da završim priču“ 2015. godine.

Uz sve to, Obrenović je od 1999, i izdavanja prve knjige aforizama „Dodiri“, zastupljen u brojnim antalogijama i zbornicima u Republici Srpskoj i posebno Srbiji, a stigao je i do Makedonije, Rumunije i Libana, a njegovi radovi prevođeni su na engleski, francuski, ruski, rusinski, italijanski, arapski, makedonski i slovenački jezik. Nosilac je brojnih nagrda i drugih priznanja među kojim je i upravo izašla knjiga „Milad Obrenović i njegovo književno stvaralaštvo“ koja mu je došla iz esnafa na skoro 400 stranica po docentu doktoru Radu Vučičeviću u izdnju Srpsko-otadžinskog sabora iz Beograda.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.