Održan festival folklora „Licidersko srce“

18.08.2021.

ANDRIĆGRAD – Festival folklora „Licidersko srce“ juče je u Andrićgradu okupio učesnike iz Moldavije, Bugarske, Sjeverne Makedonije, Gruzije, Srbije i Republike Srpske.

Predsjednik Organizacionog odbora festivala „Licidersko srce“ Goran Paunović rekao je da je Višegrad već deseti put jedan od domaćina festivala i istakao da su učesnici zadovoljni jer nose lijepe utiske.

„Festival okuplja veliki broj učesnika, a različitost kulture i tradicije na jednom mjestu je pravo bogatstvo“, dodao je Paunović.

Festivalu je prethodila folklorna igraonica, nakon čega je za učesnike održan prijem u opštini Višegrad.

Načelnik opštine Mladen Đurević rekao je novinarima da ova manifestacija povezuje Srbiju i Republiku Srpsku na vrlo specifičan način.

„Veliki broj učesnika iz različitih zemalja govori da je organizacija dobra, a to je najbitnije“, istakao je Đurević, te izrazio nadu da će godine koje dolaze učiniti festival još masovnijim.

Festival se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, a trajaće do 19. avgusta u Užicu, na Zlatiboru i u Višegradu.

Učestvuje oko 700 učesnika uzrasta od 10 do 16 godina iz Srbije, Republike Srpske, Bugarske, Mađarske, Sjeverne Makedonije, Ukrajine, Egipta, Moldavije, Gruzije.

Festival organizuje Udruženje građana „Era“ iz Užica, a suorganizatori su grad Užice, Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji i Turistička organizacija Zlatibor.