Preobraženjski dani u Rogatici – Parastos za poginule u posljednjem ratu

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 18. avgusta 2021. 058.ba

ROGATICA – U nastavku niza manifestacija posvećenoh krsnoj slavi i Danu opštine Rogatica Preobraženju Gospodnjem, bilo je današnje polaganje vijenaca, prisluživanje svijeća zadušnica i parastos koji je održan u Spomen-sobi u centru grada, koja riječju i fotografijama čuva sjećanje na 284 poginula boraca ove opštine u posljednjem odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Vijence su položili predstavnici Opštinske uprave i Opštinske boračke orgnizacije, a parastos, kome je prisustvovao i veliki broj članova porodica poginulih boraca u posljednjem ratu i demobilisanih boraca Vojske Republike Srpske (VRS), služili su sveštenici crkve Svete Trojice u Rogatici, Predrag Masal i Novica Ćebić.

Nakon ovog obreda pijeteta, načelnik opštine Milorad Jagodić u zgradi opštine, držeći se preventivnih mjera protiv virusa korona i poštujući činjenicu da su ovo posni pred velikogospojinski dani, upriličio je prijem „s nogu“ za sve članove porodica poginulih boraca koji su se na kraju toplo zahvalili načelniku što i ove godine nisu zaboravljeni ni oni ni njihovi najmiliji koji su položili živote u temelje Republike Srpske nad kojom se sve više nadvijaju crni oblaci koje stvaraju oni koji ne misle dobro ni Srpskoj ni srpskom narodu u BiH.

U Rogatici će danas biti održano i dosta drugih različitih manifestacija. Tu su polufinlni i finalni susreti u više sportskih disciplina – tenis, turnih fudbalskih nada, u uličnom basketu, te revijalni pod naziom “Sport za sve“ u kome su nastupali odbojkaši, rukometaši i atletičari.

Na drugoj strani u prostorijama Centra za kulturu biće proglašani najbolji literarni rad na temu „Prvoslavne žene kroz istoriju“ i dodijeljene nagrade njhoim autorima.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.