Srednjoškolski centar u Rogatici – U novu školsku godinu sa novim mokrim čvorovima

27.08.2021.

ROGATICA – Kada za dan -dva 307 učenika, među kojima je i 102 koji će svrstani u pet odjeljenja prvih razreda, i svi zaposleni u Srednjoškolskom centru „27. Januar“ u Rogatici, uđu u novu školsku godinu u obje zgrade u kojima se odvija obrazovni proces, dočekaće ih još jedna novina koja će im olakšati i učiniti život i rad ljepšim i dostojanstvenijim.

Riječ je, reče direktorica Centra Žaklina Lelek, o novih 2 puta po pet mokrih čvorova koji su od dugogodišnje upotrebe i zuba vremena ne samo predstavljali ruglo, nego i ozbiljno ugrožavali higijensko i zdravstveno stanje svih koji su makar i na kratko boravili u ovoj obrzovno-vaspitnoj ustanovi koju sačinjavaju dva objekta – stara i nova zgrada škole sa ukupno 5.000 kvadratnih metara korisnog prostora.

I ovo je došlo zahvaljujući Opštinskoj upravi i načelniku Miloradu Jagodiću koji su našli sredstva i nastavili ulaganja na revitlaizaciju zgrada našeg Centra koji sada zahvaljujući DOO „Primus“ iz Rogatice, čiji su radnici obavili najveći dio potrebnih radova, ima sasvim novi izgled.

Ovo tim prije što je, paralelno sa kompletnom zamjenom mokrih čvorova, ovih dana osavremenjena i kotlonica za grijanje. Kupljena je i instalirana nova peć na pelet čime će se, u odnosu na dosadašnji način grijanja na ugalj, doprinijeti boljem i jeftinijem i nada sve zdravstveno prikladnijem grijanju svih prostorija u kojim borave učenici i zaposleni u Centru, dodala je direktorka Lelek uz napomnu da se na ovome neće stati. U toku su aktivnosti kojim se traži mogućnost zamjene svih površina staklenih portala u centrlnom holu koji veže stari i novi objekat škole i ima veliku prostornu cjelinmu koja često služi za vannastavne i druge aktivnosti u školi koje traže masovnije učešće aktera .

Na naše zadooljstvo, reče još Lelekova, uz već odrađenu zamjenu vanjske i unutrašnje stolarije, stavljanje nove fasade koja je opet zahvaljujući Opštinskoj upravi i načelniku Jagodiću, izvršena prošle i nekoliko prethodnih godina, naša škola će biti potpuno podmlađena i neće tražiti ozbiljnija ulaganja bar nekoliko narednih godina, a imaćemo konfornije i snošljivije uslove za rad i boravak u Centru kako đaka tako i svih zaposlenih.