Andrićgrad nezaobilazna destinacija za turiste

SRNA - Jovana Borovčanin - 04. septembra 2021. 058.ba

ANDRIĆGRAD – Turistički kompleks Andrićgrad i ove godine nezaobilazna je destinacija za turiste iz regiona, a ugostiteljski i smještajni kapaciteti tokom ljetne sezone bilježili su porast broja turista.

Dragana Neđić, zaposlena u Andrićgradu, rekla je za Srnu da je ove godine veliki broj gostiju iz regiona, a najviše iz Srbije, BiH, Makedonije, Slovenije i da su nezaobilazne ture brodom iz Perućca do Andrićgrada.

„Ljetna sezona je bila izuzetno dobra, turisti su obilazili znamenitosti u Andrićgradu, iskoristili lijepo vrijeme za fotografisanje pred muralima i spomenicima, te šetnju ulicama ovog kompleksa. Veliki broj gostiju koristio je usluge u ugostiteljskim objektima i tražilo se mjesto više“, istakla je Neđićeva.

Ona je naglasila da je Andrićgrad prepoznatljiv na svjetskim turističkim mapama i da su posjete prisutne tokom cijele godine, ali najviše zabilježenih turista je za vrijeme godišnjih odmora, odnosno u ljetnoj sezoni.

„Obilježavanje Vidovdana i Međunarodni festival folklora doprinijeli su boljoj posjećenosti Andrićgrada, a ove godine ugostili smo i nobelovca Petera Handkea što je takođe imalo veliki značaj za sam Andrićgrad i sve posjetioce“, dodala je Neđićeva.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.