Svjetske školske atletske igre „Beograd 2021“ – Rogatičani opravdali povjerenje

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 20. септембра 2021. 058.ba

ROGATICA – Na Svjetskim školskim atletskim igrama „Beograd 2021“, koje su od 11. do 19. ovog mjeseca održane u Beogradu, kao što je poznato, školarce iz Rogatice zhvaljujući odabiru Ministarstva za porodicu, omladinu i sport u Vladi Republike Srpske, predstavljali su Magdalena Ilić, učenica devetog razreda Osnovne škole „Sveti Sava“, i Andrej Ćebić, učenik prvog razreda gimnazije u Srednjoškolskom centru „27. Januar“ u Rogatici. Inače, članovi Srpskog atletskog kluba „Rogatica“.

Magdelena se takmičila u skoku u vis sa ličnim rekordom od 155 centimetara, a Andrej u skoku u dalj sa vlastitim rekordom od 585 centimetara.

Prema raspoloživim, nezvaničnim, informacijama ovaj tandem Rogatičana opravdao je povjerenje. U veoma jakoj konkurnciji, takmničara iz više zemalja, kući su se noćas vratili sa dvije bronzane medalje. Magdalena u svojoj omiljenoj disciplini – skok u vis, skočila je 153. ili samo dva centimetra manje od njenog ličnog rekorda, a Andrej u skoku u dalj.

Andrej je trčao i u štafeti 4×100 metara i znatno, sa svojih 12 minuta i 38 sekundi, doprinio da se osvoji četvrto mjesto. Medalja je, rekao je treneru Dejanu Mićeviću, koji ih zbog radnih obaveza u Rogatici nije mogao pratiti, izmakla samo za nekoliko sekundi.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.