Izgradnja vodovoda Plješevica – Donje Osovo u Rogatici

Tekst: Sreten Mitrović, Foto: Desimir Despotović - 27. oktobra 2021. 058.ba

IDE I DRUGA FAZA

ROGATICA – Prva faza projekta vodovodnog snadbijevanja ruralnih područja u okviru prekogranične saradnje između opština Kolašin u Crnoj Gori i Rogatice u Republici Srpskoj i BiH koji se provodi preko IPA programa u opštini Rogatica na vodovodnom snadbijevanju naselja Plješevica, Ćemanovići i Donji Seljani, čijim okončanjem vodu traba sa gradskogi vodovoda Ziličina – Rogatica treba da dobije preko 200 potrošača uz investiciju od 360.000 maraka, privodi se kraju.

Iskopano je 1800 metara kanala i položene cijevi od priključka na glavni vodovod Ziličina – Rogatica do pumpne stanice Viganj u kome je rezervoar za vodu kapaciteta 14 kubnih metara. Odatle će voda ići potisnom mrežom do rezervoara Plješevica 1 i Plješevica 2 čiji su kapaciteti po 36 kubnih metara vode.

I dok se privode kraju radovi u okviru prve faze okonačana je tenderska procedura i za drugu, završnu, fazu izgradnje ovog po svim mjerilima zamašnog infrastrukturnog objekta.

Za ovu, drugu, fazu radova, načelnik opštine Milorad Jagodić ovih dana potpisao je ugovor sa firmom DOO „Instel“ iz Bijeljine koja se obavezala da će u roku od 120 dana, odnosno tri mjeseca, uz investriciju od 684.000 maraka sa kojim se opština Rogatica zadužila kod Evropske investicione banke, iskopati kanal i položiti 4,8 kilkometara distributivne vodovodne mreže do rezervoara u Ćemanovićima i mreže sa priključcima za potrošače od Plješevice do zadnjeg u Donjim Seljanima među kojim je, kako reče načelnik opštine Jagodić, i Mikan Janković još uvijek nenadmašni rogatički rekorder u dobrovoljnom darivanju krvi i nosilac brojnih udarničkih znački sa saveznih i drugih omladisnkih radnih akcija širom bivše SFRJ.

Ako sve bude išlo po planovima, opšti je zaključak, potrošači vode od Plješevice do vrha Donjih Seljana, a njih je najmanje 200 i investiciju od prko milion maraka, oko Nove 2022. godine trebalo bi da dobiju poklon kakav se nikada ranije nije mogao ni zamisliti, a pogotovo dobiti na poklon.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.