Mladost iznenadila Glasinac

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 12. oktobra 2021. 058.ba

ROGATICA – Ako postoji čudo, onda je to rogatički fudbalski klub Mladost kao član Druge fudbalske lige Republike Srpske, grupa istok,

Poslije onih katastrofalnih 16:0, sa kojim su izgubili od Sloge 2 iz Crnjelova i glat poraza na početku od Vlasenice 1:3, Veleža 0:2, a zatim Jedinstva 2:5, Stakorine 0:3, Rudara 1:2, kao ptica feniks njeni igrači izdigli su se i u zadnjem kolu, prošlog vikenda, sa jedva skrpljenom ekipom u kojoj je bilo najviše još „zelenih“(mladih) igrača, kao gosti na vrućem trenu „Bare“ u Sokocu pobijedili su Glasinac 1936, sa minimalnih, a za njih kao Romanija velikih 2:1 zahvaljujući velikoj borbenosti i timskoj igri počev od sigurnog golmana Kojića, preko zadnje linije u kojoj su dominirali Ćaćić i Nenad Tošović.

Pošto se fudbal igra za golove, pohvale svakako idu strelcima Miličeviću i Marijanoviću, a iako nije bio strijelac, dobru partiju pružio je i Sokočanin Dejan Lukić i Srđan Šarenac, koji je, nažalost, povrijeđen polovinom drugog poluvremena.

Ostaje nada da je ovo početak kraja erozije fudbala u Rogatici i da će Mladost, kao jubilarac sa 75 godina postrojanja, u nastavku prvenstva biti tvrd orah i kao gost i kao domaćin na svom terenu koji će biti „deblokiran“ nakon radova na postavljanju tartan staze i obilježavnju terena ostalih atletskih sportskih disciplina.

Na utakmici u Sokocu boje Mladosti branili su: Danilo Kojić, Dejan Božović, Nemanja Ćaćić, Bojan Obradović, Nikola Miličević, Bojan Marijanović, Bojan Lukić, Nenad Tošović, Srđan Šarenac, Aleksandar Furtula i Dejan Limić.

Još su igrali: Dejan Duvnjak od 67 minuta, Marko Savić od 28 minuta i Luka Kojić koji je u igru ušao u 90 minutu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.