Pomoć Vlade Vojvodine za rekonstrukciju terena za mali fudbal

Radio Foča - 01. novembra 2021. 058.ba

FOČA – Teren za mali fudbal Gradskog stadiona u Foči dobiće novu vještačku travu, a sredstva za te namjene obezbijedila je Vlada Pokrajine Vojvodine, koja je za pomoć institucijama i organizacijama iz osam lokalnih zajednica u Republici Srpskoj i Federaciji BiH namijenila ukupno devet miliona dinara /153.000 KM/.

Za rekonstrukciju sportskog terena u Foči, pokrajinska Vlada izdvojiće 1.700.000 dinara /29.000 KM/, a ova pomoć dogovorena je prilikom posjete načelnika opštine Foča Milana Vukadinovića Vojvodini u aprilu ove godine.

Načelnik Vukadinović kaže da je Vlada Pokrajine Vojvodine nastavila pozitivnu politiku Vlade Srbije i predsjednika Aleksandara Vučića pružanja pomoći Srbima u regionu.

„Tada smo dogovorili da kroz konkretne aktivnosti i projekte unaprijedimo saradnju opštine Foča sa nekim lokalnim zajednicama u Pokrajini Vojvodini i sa vojvođanskom Vladom, tako da smo sada potpisali ugovore sa Fondom za izbjegla i raseljena lica Vojvodine, koji je donirao opštini Foča 1.700.000 dinara za rekonstrukciju malog terena sa vještačkom travom pored stadiona Fudbalskog kluba „Sutjeska“. Sigurno da će nam to mogo značiti, jer taj teren svakodnevno koristi veliki broj sportista i rekreativaca, a tu se održava i turnir u malom fudbalu „Ratko Rade Šobot“, naveo je Vukadinović.

On dodaje da lokalna uprava neće stati na ovome, već da im je namjera da se u ovom mandatu rekonstruišu svi sportski tereni na području opštine.

„Naredni korak je rekonstrukcija terena za odbojku i košarku na Gradskom stadionu, gdje ćemo postaviti Bergo podlogu. Takođe, igrališta, odnosno sportsko-rekrativne terene, u svakom naselju želimo da rekonstruišemo i da izgradimo rasvjetu. Miljevinu smo završili, a sljedeća je Dragočava“, poručio je Vukadinović.

Vojvođanska Vlada, donacijom od devet miliona dinara, obezbijediće opremu za senzornu sobu Udruženja za djecu sa poteškoćama u razvoju u Trebinju, za rekonstukciju fudbalskog terena u Foči, nabavku terenskog vozila za Dom zdravlja u Nevesinju, rekonstrukciju Društvenog doma u opštini Odžak, nabavku opreme za Vatrogasno društvo u Pelagićevu, te obnovu i gradnju pomoćnih objekata pravoslavnih crkava u Banjaluci i Doboju, kao i manastira Veselinje u Glamoču.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.