Rebalans 7,8, a budžet 7,7 miliona

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 12. novembra 2021. 058.ba

ROGATICA – Nacrt rebalansa budžeta za ostatak tekuće godine u iznosu od 7,8 mliona i budžta opštine za narednu 2022. godinu u visini od 7,7 miliona maraka, usvojeni su danas na redovnoj sjednici Skupštine opštine i upućeni na javnu raspravu koja će trajati do 30. novembra kako bi se na decembarskoj sjednici razmatrali u prijedlogu i usvojili u zakonskom roku.

Do rebalansa budžeta za ovu godinu, rekla je načelnik Odjeljenja za fnansije Tijana Brkić, došlo je u prvom redu radi naknada za korišćenje voda, koncesionih naknada, prihoda od PDV-a, komunalnih taksi i prihoda od pružanja javnih usluga, a budžet od 100.000, ili 1,2 posto manje, projektovan je na osnovu realnih očekivanja prihoda u idućoj godini.

Odbornici su razmatrali i jednoglasno, svih prisutnih odbornika, usvojili informaciju o obavljenoj žetvi strnih žita, vađenju krompira i jesenjoj sjetvi na području opštine.

Opšta je ocjena da je, zbog dugotrjne suše, ljetina podbacila, posebno merkantilnog krompira koga je za 3430 tona ili 46 posto manje nego u jesen prošle godine.

Što se tiče ozimih strnih žita, ona su donijela blizu 700 tona ploda što se ocjenjuje kao zadovoljavajući rod. Ali, zato plan i obavljena jesenja sjetva ne obećavaju mnogo. Zasijano j 121 hektar zemljišta ili za 68 hektara manje nego lani. U tomr prednjači DOO „Agros“, sa 60 hektara zasijane pšenice, i porodična poljoprivredna gazdinstva sa 46 hektara, od čega 35 hektara pšenice, tri hektara raži i 8 hektara tritikala.

Ova sjednica u okviru tačke „izbori i imenovanja“ poslije provedenog javnog konkursa, većinom glasova pozicije, izvršen je izbor direktora jednog broja javnih ustanova čiji je osnovač opštine sa mandatom od 4 godine. Tako je za direktora Centra za socijalni rad izabrana dosadašnji vršilac dužnosti Marina Ćosović. Dosadašnji vršioci dužnosti direktora izabrani su i Slaviša Bojović Centra za kulturu i sport „Radenko Mišević“, Nataša Duvnjak Dječijeg vrtića „Bambi“ i Siniša Milješić Doma zdravlja „Dr Zoran Mitrović“.

Istovremeno izabrano je i po tri člana upravnih odbora ovih ustanova i Turističke orgnizacije opštine.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.