Vlada finansira asfaltiranje puteva u Novom Goraždu sa 200.000 KM

11.11.2021.

NOVO GORAŽDE – Vlada Republike Srpske je na sjednici održanoj dana 04.11.2021. godine udovoljila zahtjevu opštine Novo Goražde da joj se finansijski pomogne u realizaciji projekta asfaltiranja lokalnog puta Donja Sopotnica – Bogdanići. Odlukom Vlade, našoj opštini se dodjeljuju sredstva u iznosu od 200.000,00 KM.

Vlada Republike Srpske izdvojila je ukupno 27,8 miliona KM za investiranje u lokalne zajednice širom Srpske, a iznos koji je svaka opština mogla da dobije je od 100.000 KM do milion KM.

Premijer Republike Srpske, Radovan Višković, izjavio je ranije da je to program koji traje nekoliko mjeseci i da je bio otvoren javni poziv za lokalne zajednice koje su kandidovale svoje projekte.

On je naglasio da je veoma značajno da taj novac ne ide u budžete lokalnih zajednica, već Vlada uplaćuje sredstva direktno izvođaču radova.

Tokom posljednjih pet godina, Novo Goražde je od Vlade Republike Srpske dobilo ukupno milion i po konvertibilnih maraka nepovratnih finansijskih sredstava namijenjenih realizaciji brojnih projekata koji su urađeni u proteklom periodu ili će biti završeni u narednih godinu dana.