3. decembar – Međunarodni dan osoba sa invaliditetom (VIDEO)

Servis Centar Tračak Nade - 03. decembra 2021. 058.ba

FOČA – Danas je 3. decembar Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, a ovaj dan se širom svijeta obolježava sa ciljem da promoviše razumijevanje problema invaliditeta i mobiliše podršku za poštovanje, prava i dobrobit OSI.

Društvo u kojem živimo često s visinom gleda na osobe s invaliditetom, neshvatajući da imaju isto pravo na dostojanstvo i poštovanje kao i svi drugi, ali i da imaju resurse i potencijale da postignu planetarni uspijeh.

Često čujemo izreku da tamo gdje postoji volja ima i načina. Iako znamo ovu izreku, ponekad nam je možda teško pronaći motivaciju. Tokom takvih vremena moramo se prisjetiti nekih poznatih osoba s poteškoćama koje su svojim likom i djelom promijenile svijet i ostavile pečat u istoriji, nauci, muzici, filmi,sportu i td.

Hvala našim dragim volonterima koji su zajedno sa nama ispričali ovu sjajnu priču koja svima nama treba da bude inspiracija.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.