Vatrogasci dobili novu opremu

Tekst: Sreten Mitrović, Foto: Jovica Vasović - 03. decembra 2021. 058.ba

ROGATICA – Realizujući projekat „Unapređenje upravljanja sistemom zaštite od požara u prekograničnom području BiH i Srbije“ koga provode Opština Rogatica i Nacionalni park „Tara“ iz Užica, danas je u Sali Skupštine opštine uz malu svečanost na kojoj je na simboličan način načelnik opšine Milorad Jagodić predao a zatim predstavljena nova oprema za pripadnike ovdašnje Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice, koja djeluje u okviru Opšinske uprave, a nabavljena kroz realizaciju ovog projekta.

Radi se o po 14 interventnih vatrogasnih odijela, vatrogasnih šljemova i svjetiljki, 28 naprtnjača za vodu i četiri seta opreme za spasavanje sa visine u vrijednosti od 53.300 maraka.

Ukupna finansijska vrijednost ovog cijelog projekta, naglasio j načelnik Jagodić, iznosi 429.700 maraka.U tome su sredstva Evropske unije u visini od 84,5 posto. Ostalo namiruju Opština Rogatica i Nacionalni park „Tara“, a cilj je unapređenje sistema upravljanja hitnim intervencijama u slučaju požara u prekograničnom području BiH i Srbije.

U nastavku realizacije ovog projekta predviđeno je da i rogatički vatrogasci, od kojih je 13 neposrednih izvršilaca u direktnoj službi gašenja požara i otklanjanja posljedica drugih elementarnih nepogoda, i Nacionalni park „Tara“ dobiju još po jedno vatrogasno navalno vozilo sa pripadajućom opremom.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.