Sportski tereni po rogatičkim mjesnim zajednicama

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 04. decembra 2021. 058.ba

ROGATICA – Strateškim planom razvoja opšine Rogatica velika pažnja posvećena je popravci kvaliteta uslova života u sjedištima svih 13 mjesnih zajednica na području ove lokalne zajednice površine od oko 660 kvadratnih kilometara.

Između ostalog planirano je da se izgrade i mini sportski treni – igrališta za upražnjavanje sportskih aktivnosti djece i omladine. Takav teren već postoji na Borikama i Stjenicama i u Kukavicama. Ovih dana, zahvaljujući podršci federalnog Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice preko Fonda za povratak BiH, sportski teren dobila je Mjesna zajednica Rogatica 1.

Uz investiciju od 33.000 maraka u naselju Borač na površini od 323 kvadratna metra izgrađeno je igralište na kome je uređen teren za mali fudbal i ostale male sportove. Ograđeno je modernom zelenom panel ogradom sa kapijom na ulazu čemu su se posebno obradovao veći broj djece i omladine ovog, jednog od najvećih novih, naselja u Rogatici, reče predsjednik ove mjesne zajednice Ljubiša Perković, naglasivši da su uz radove na samom terenu, obavljeni i radovi na asfaltirasnju dijela ulice koja sa magistralnog puta Podromanija – Rogatica, povezuje ovu mjesnu zajednicu sa sjedištem opštine i ostalim svijetom. Uređeni su i kanali za odvod oborinskih voda sa i okoline novouređenog igrališta, koje već okuplja omladinu ne samo Borča, nego i iz susjednih dijelova grada i okolnih naselja kao što je Kovanj i Plješevica.

Uporedo sa radovima na izgradnji i opremanju sportskog terena u naselju Borač, izvršene su pripreme i za izgradnju sličnog terena i u Mjesnoj zajednici Rogatica 2 u Rogatici. Lokacija je nađena u naselju Rudo gdje su na 300 kvadratnih metara prostora već obavljeni radovi na ravnanju i asfaltiranju terena, a ostali radovi uključujući i mali podzid na gornjem dijelu terena trebalo bi da se, uz, kao i do sada razumjevanje načelnika opštine Milorada Jagodića finansijsku podršku budžeta opštine, obave na proljeće iduće godine, reče predsjednik ove Mjesne zajednice Zoran Kosorić.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.