Ovacijama za Nikšićane završen Novogodišnji turnir

05.01.2022.

FOČA – Ovacijama prepune Gradske dvorane nikšićkom Kastelu za osvajanje pehara, ali i za prelijepu igru i izuzetno korektno ponašanje na terenu, u Foči je završen Novogodišnji turnir u malom fudbalu na kojem je nastupila 21 ekipa iz devet gradova BiH i Crne Gore.

Nikšićani, koji u ekipi imaju petoricu reprezentaivaca Crne Gore, u finalu su savladali ekipu MDM vin Nevesinje rezultatom 4:1 i to nakon što su Nevesinjci na poluvremenu imali prednost od 1:0.

Bila je to još jedna fudbalska poslastica za fočansku publiku, a “šlag na tortu” u posljednjoj minuti stavio je Luka Vuletić iz Kastela.

Nakon što je oficijelni spiker pročitao odluku žirija da je Vuletić proglašen za najboljeg igrača turnira, uslijedile su ovacije publike za ovog fudbalskog virotuza, a on je u tom trenutku uzeo loptu i postigao još jedan prelijep gol za konačnih 4:1 i za još jedno oduševljenje publike.

“Ovo mi je prvo učešće na turniru u Foči i utisci su izvanredni, prije svega sjajna publika. Bilo je dobrih ekipa, dobrih igrača i vidimo se dogodine sigurno”, poručio je Vuletić, koji je inače igrač Novog Pazara u Prvoj futsal ligi Srbije.

Kapiten ekipe iz Nevesinja Dalibor Pudar ističe da je tunir bio na vrhunskom nivou.

“Protivnik je zasluženo osvojio prvo mjesto. Bilo je ovo sedam dana divnog druženja i sigurno se vraćamo i sljedeće godine”, rekao je Pudar.

Za najboljeg golmana proglašen je Drago Ćabak iz MDM vin Nevesinja, dok je najbolji strijelac Marko Vuković iz ekipe Ike Brod, koja je osvojila treće mjesto pobjedom protiv E-sporta iz Istočnog Sarajeva.

Nagrade najboljima uručili su fudbaler portugalskog Nasionala, nekadašnji igrač fočanske Sutjeske i banjalučkog Borca, Vladan Danilović i načelnik opštine Milan Vukadinović.

Danilović je pohvalio sjajnu organizaciju.

“Oduševljen sam, odlične ekipe, publika, sve na visokom nivou i mnogo sam srećan zbog toga, grad kao što je Foča to zaslužuje. Malo me uhvatila i nostalgija za ovim parketom, jer i ja sam ovdje igrao. Nadam se da će turnir iz godine u godinu rasti ”, rekao je Danilović.

Načelnik Vukadinović je istakao da je ovo bio pravi praznik fudbala i da je Foča pokazala da je uvijek bila i ostala grad sporta.

“Osjećam se ponosno, s obzirom da smo imali izuzetno korektnu amosferu, pobijedio je sport. Imali smo ekipe iz Hercegovine, Sarajevsko-romanijske regije, bratske Crne Gore i mislim da je ovo bio jedan od najuspješnijih turnira u Foči u posljednjem periodu”, rekao je Vukadinović.

Predsjednik Sportskog saveza Duško Rašević kaže da su uspjeli da , nakon nekoliko godina pauze, ožive Novogodišnji turnir.

“Želja nam je bila da napravimo temelj jednom ozbiljnom turniru u futsalu i mislim da smo to postigli. Ako budemo ovako radili, mislim da će ovaj turnir biti jedan od najjačih u Srpskoj i BiH”, naveo je Rašević.

Pobjednik turnira osvojio je 2.000, drugoplasirani 700, a trećeplasirani 300 KM.

Osim za seniore, pehari i diplome podijeljeni su i mlađim uzrastima, koji su se takmičili u četiri kategorije. Dvije specijalne nagrade- dresovi Vladana Danilovića iz Nasionala i Rada Krunića iz italijanskog Milana uručeni su dvojici najboljih igrača među mladim fudbalskim nadama.

Sportski savez je, pod pokroviteljstvom opštine i uz pomoć brojnih prijatelja, Novogodišnji turnir organizovao u okviru manifestacije “Zima u Foči”.