Učenici iz Rogatice na skijanju na Jahorini

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 21. januara 2022. 058.ba

ROGATICA – U organizaciji Opštinske turističke organizacije (OTO) i finansijsku podršku Opštinske uprave i načelnika Milorada Jagodića danas borave na skijanju na olimpijskoj ljepotici Jahorini. Otišlo je 40 školaraca iz ovdašnje osanovne škole „Sveti Sava“ i srednjoškolskog centra „27. januar“, ljubiljelja skijanja sa pet pratilaca iskusnih skijaša.

Kako reče Predrag Ujić, direktor Turističke organizacije, ovo je početak ovogodišnje saradnje sa Olimpijskim centrom, a troškove prevoza i sendviče za sve skijaše snosi Opštinska uprava na čelu sa načelnikom Miloradom Jagodićem, dok je Olimpijski centar obezbijedio besplatne ski karte za skijanje tokom cijelog dana.

Jutros, na polasku iz Rogatice učenici su rekli da ih je većina već boravila na Jahorini i da imaju osnove skijaške vještine a da će im ovaj izlet pomoći da još više ovladaju ovim sportom. Zanimlčjivo od 30 i više školaraca samo su se četvoro izjasnilo da im je ovo prvi put da zvanično stave skije na svoje noge.

Polovina od djece koja su boravila na Jahorini imaju vlastitu skijašku opremu, posebno skije. Oni koji to nemaju koristiće će opremu Olimpijskog centra uz naknadu od 10 maraka.

Kako još reče direktor OTO ovo najvjerovatnije neće biti prvi i zadnji ovogodišnji njihov boravak na Jahorini. Čim bude slobodnih ternima i dobiju „zeleno svjetlo“ sa Jahorine, oni će ih pokušđati da iskoriste, a ovo bi trebalo da bude povod da se u okolini Rogatice, posebno na nekadašnjoj bebi stazi na Kozadrama, oživi ski škola, kakva je bila prije posljednjeg rata.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.