Uz 18. godišnjicu masakra porodice Abazović iz Rogatice – Rada okupila porodicu i kumove

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 05. januara 2022. 058.ba

ROGATICA – Prođe još jedna, 18-ta godina, od kako je 5. januara 2006. od strane pripadnika EUFOR-a, kao međunarodnih snaga koje su imale zadatak da čuvaju mir u BiH poslije građanskog rata, na svirep način masakrirana porodica Dragomira Abazovića, zvanog Piđe, u selu Bjelogorci kod Rogatice, kojom prilikom je teško ranjena supruga Dragomirova koja je od zadobijenih povreda istog dana preminula u bolnici u Foči, teško ranili Dragomira od čijih posljdica i danas ima teško oštećeno zdravlje sa totalnom nesposobnošću za rad i bilo kakvo privređivanje radi čega je morao biti smješten u ovdašnji dom za starija lica „Sunce“. Tada je, pod izgovorom da je akcija bila “potrebna, proporcijalna i opravdana i poduzeta u mandatu EUFOR-a i Rezolucije Savjeta bezbijednosti UN-a“ takođe teško ranjen i malodobni sin Dragomirov i Radin sin Dragoljub, zbog čega za ovaj zločin nad nedužnim niko nije odgovarao niti je porodica ostvarila bilo kakvo materijalno i duševno obeštećenje uz napomenu da više nemaju pravo žalbe pred nadležnim međunardnim i drugim organima.

Od svega što je porodica dobila je pismo u kome je izražena žalost „zbog tragičnog ličnog gubitka koga su doživjeli“.

Tim povodom danas se oko groba pokojne Rade okupila porodica na čelu sa suprugom Dragomirom. Tu je kćerka Snežana koja je došla iz Višegrada, sinovi Goran, Novak i Dragoljub, koji je sada momčina i radi kao pripadnik Oružanih snaga BiH. Nedostajala je jedino najstarija kćerka Gordana koja živi u Njemačkoj. Došlo je i dosta ostale rodbine, kumova i prijatelja porodice Abazović. Položeno je cvijeće na grob, prislužene svijrće zadušnice i za pokoj duše popijena čaša pića i uzet zalogaj ića.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.