Učenici iz Rogatice ponovo na Jahorini

Tekst: Sreten Mitrović, Foto: Turistička organizacija opštine - 05. februara 2022. 058.ba

ROGATICA – U organizaiji Opštinske turističke organizacije i podršku Opštinske uprave i Olimpijskog centra „Jahorina“, jutros je iz Rogatice, po drugi put u posljednji desetak dana na besplatno skijanje na olimpijsku Jahorinu otišao 61 učenik ovdašnje srednje i osnovne škole sa 6 koordinatora, odnosno učitelja skijanja i zaduženih za praćenje bezbjednosti djece.

Uglavnom se, reče direktor Turističke organizacije Predrag Ujić, radi o učenicima koji su već bili na Jahorini. Ovo im je prilika da utvrde i prošire stečeno znanje iz vještine skijanja sa vlastitom opremom ili jednodnevnim korišćenjem uz zakup opreme SKI centra.

Da su djeca već stekla određena skijaška znanja svjedoči njihova okupljanja na padinama Ptičijaka na domak Sportsko-rekreativnog centra. Iako na njihovu žalost visina snijega ne dozvoljva da se razmašu i opuste kao što to čine na terenima olimpijske Jahorine, oni su tamo prisutni i uživaju u zimskim čarolijama.

U nedostatku snijega na padinama Ptičijaka, djeca, a često i nešto stariji, i po cijenu ugrožavanja saobraćaja i vlastite bezbjednosti, za skijanje i sankanje koriste utabane staze na skoro svakoj strmoj ulici u gradu.

Zbog toga, a i racionalizaije i vremena i novca, bilo bi dobro da se, u što kraćem roku, osposobi bar za dane vikinda nekadašnja staza na Kozadrama, a moglo bi se razmišljati i o oživljavanju ski staze na Borikama koja je ugašena zajedno sa hotelom „Borike“ a imala je svu tehničku infrastrukturu i opremu uključujući i struju za pogon mini ski lifta. Da li je sačuvan?!

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.