Košarka u Rogatici – „Pregažena“ Kozara, dolazi Budućnost BN

03.03.2022.

ROGATICA – Poljednjeg vikenda košarkaši Rogatice, kao člana Prve košarkaške lige Republike Srpske, zabilježili su novu prvnstvnu pobjedu. Na gostovanju u Gradišci „pregažen“ je fenjeraš lige „Kozara“ sa za obje ekipe skromnih 54:58 u korist Rogatičana.

Ovoj pobjedi, na kojoj zbog povrede nije igrao najbolji igrač Rogatičana Nemanja Okiljević, posebno je doprinio Miroslv Milidrag sa 18 koševa i 14 skokova. Donekle ga je pratio Luka Radmilović sa 9 koševa i 11 skokova i Nikola Pilindavić sa 8 koševa i 9 skokova.

Na ovoj utkmici dobru partiju pružili su Boris Samardžić i Bojan Puhalac.

Kako reče pomoćni trener Rogatičana Dragan Kojić u naredno kolu, subota, 5. marta u 18 časova, u Rogaticu dolazi trenutni prvak Prve lige, Budućnost iz Bijeljine. Biće to derbi kola i onaj ko pobijedi može da se nada prvom mjestu i sigurnom razigravanju za naslov najboljeg i plasman u Premijer ligu BiH.

Zato košarkaši Rogatice očekuju puno gledališta u sportskoj dvorani i podršku gledalaca na putu do naslova najboljeg, a plasman u Premijer ligu nije osnovni cilj obzirom na skromne materijalne i kadrovske potencijale kluba i opštine kao cjeline.