Mladi rogatički stonoteniseri sve bolji

18.04.2022.

ROGATICA – Iako su u sjenci „velikih“ sportskih klubova u opštini, stonoteniseri okupljeni u klubu „Mladost“ sa nešto više od 20 aktivnih članova, i dalje žive, rade i svjetla obraza pronose ime Rogatice kao sportskog mjesta i opštine kao cjeline.

Pokazalo je to i posljednje prvenstvo za kadete i kadetkinje do 13 godina koje je tek minulog vikenda (subota, 13.4.) održano u Bijeljini. Domaćin je bio tamošnji STK Radnik, a okupilo je stonotenisere iz klubova Spin i Borac iz Banja Luke, Mimoza iz Mrkonjić Grada, Ukrine iz Dervente, Prijedora i Kotor Varoši. Rogatički klub „Mladost“ iz Rogatice predstavljale su nade grada i opštine mlađane Iva Novosel i Mirna Erić, te Dimitrije Lubarda i Pavle Erić.

Četa mala, a rezultati za pohvalu. Na veliko iznenađenje tandem Iva Novosel i Mirna Erić vratile su se kući sa medaljom i diplomom kao vicešampionke u dublu svoga uzrasta. U finalu izgubile su sa 3:1 u setovima od iskusnijeg para Sanja Radujković iz Prijedora i Sofija Dragišić iz Banja Luke. Iako su poražene, Iva i Mirna mogu biti zadovoljne, jer su naporedovale u odnosu na prošlogodišnji uspjeh sa otvorenog prvenstva Republike u Banja Luci osvojile bronzane medalje.

I muški dio takmičara koji su bili na prvenstvu u Bijeljini, osvijetlio je obraz. Korak do trona bili su mladi Pavle i Dimitrije. Falilo im je malo više sreće i sportskog iskustva, kojih će, nada se njihov trener Dario Rebić i predsjednik kluba Đoko Razdoljac, biti na narednim takmičenjima. Uprava klubai čine sve da ovi mladi stonoteniseri i ostali koji uz skromne materijalne prilike, jedva čekaju da izađu na „vatrene linije“ i pokažu šta znaju i umiju.

Pri tome računamo na i dalju podršku Opštinske uprave i načenika Milorada Jagodića, ali i ŠG „Sjemeć“ koje je i ovoga puta obezbijedilo prevoz do Bijeljine i nazad. Zato im veliko hvala, reče trener u Stonoteniserskom klubu Dario Rebić.