Nastavljena izgradnja zvonika kod hrama u Andrićgradu

SRNA - Jovana Borovčanin - 19. aprila 2022. 058.ba

ANDRIĆGRAD – Nastavljena je izgradnja zvonika kod Hrama Svetog cara Lazara i svih srpskih mučenika u Andrićgradu, rekao je Srni protojerej Dragan Vukotić.

„U izgradnji je treći sprat, a planirano ih je sedam. Radove je pomogla opština Višegrad sa 5.000 KM, a troškovi izgradnje jednog sprata iznose 13.000 KM. Sprat koji se trenutno gradi biće završen do kraja aprila“, naveo je Vukotić.

On je naglasio da opština Višegrad sa Srpskom pravoslavnom crkvom ima izuzetnu saradnju i da pomaže u svim projektima – u obilježavanju hramovnih slava i infrastrukturnim radovima, za šta su zahvalni Opštinskoj upravi.

Vukotić je napomenuo da je opština Višegrad izdvojila i sredstva za zaposlenje jednog radnika u spomen-kompleksu u Starom Brodu.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je opština u budžetu za ovu godinu planirala i isplatila sredstva za nastavak izgradnje zvonika.

„S obzirom na to da prošle godine nismo imali budžet, sada su se stvorili uslovi da možemo pomoći našoj crkvi da nastavi izgradnju važnog objekta uz crkvu“, istakao je Đurević.

Hram Svetog cara Lazara i svih kosovskih mučenika nalazi se na Njegoševom trgu u Andrićgradu i replika je manastira Visoki Dečani.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.