Mlađane Iva i Mirna nove šampionke

16.05.2022.

Iz Stonoteniskog kluba Mladost u Rogatici

ROGATICA – Sudeći po rezultatima iz prvih mjessci tekuće godine, stonotniseri rogatičkog kluba Mladost, zbog neigranja tokom epidemije virusa korona, zaželjeli su se igre i sa svakog takmičenja na kome su ove godine učestvovali došli su kući okićeni medaljama.

Dvojac Iva Novosel i Mirna Erić sa klubskog takmičenja u Bijeljini, polovinom aprila, došao je sa titulom vicešampionki u kategoriji mlađi kadeti, a zapažene rezultate imao je i muški dio ekipe.

Da uspjeh mlađanih Ive i Mirne nije bio slučajan, pokzao je i turnir koji je proteklog videnda, 15. maja, održan u Prijedoru na kome su, uz Rogatičke nade, učestvovali stonoteniseri iz banjalučkog Borca, Ukrine iz Dervente, Prijedora, Vrbasa, Banja Luke, Srbca i Kotor Varoši. One su došle kući sa dvije zlatne i dvije bronzane medalje. U pojedinačnom dijelu turnira Iva Novosel osvojila je zlatnu medalju bez velikih napora. Ova marljiva djevojčica zlato je osvojila i u igri parova igrajući sa Katarinom Kučuk iz Kotor Varoši.

Do medalje, ali ovoga puta bronzane, došla je i mlađana Mirna Erić u vrlo jakoj pojedinačnoj konkurenciji i u igri parova sa klubskom drugaricom Lanom Kovačević.

Zlatne i bronzane medealje, kazuje trener rogatičkih stonotenisera Dario Rebić, pokazuju da se u Rogatici još igra ovaj lijepi sport u kome nema direktnog kontakta sa protivnikom, i da mu je svijetla perspektiva posebno među mladim.

Mlađane Iva i Mirna iako su još u grupi najmlađih kadetkinja, uspješno se nose i sa znatno starijim stonoteniserkama. Zasluge za to pripadaju redovnom i upornom radu i svakodnevnom odricanju ovih djevojčica od nekih aktivnosti vršnjakinja. Ali, zato idu na takmičenja i turnire, upoznavaju nova mjesta i drugare, raduju se životu koga nudi sport, naglašava trener Rebić, jedan od zapaženijih iz zlatnog doba stonog tenisa u Rogatici.

Omogućava im to i klub u kome imaju dobre uslove za rad i razvoj. Brinu se o tome trenar Rebić i posebno predsjednik kluba Đoko Razdoljac, koji imaju punu podršku Opštinske uprave na čelu sa načelnikom Miloradom Jagodićem i Centra za kulturu i sport „Radenko Mišević“. Stonoteniseri ne zaboravljaju ni podršku ŠG „Sjemeć“, koji je i ovoga puta obezbijedio prevoz do Prijedora i nazad.