Predsjednica Srpske u Rudom: Ključ – saradnja lokalne i republičke vlasti

10.06.2022.

RUDO – Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je opštinu Rudo i poljoprivrednu zadrugu „Uvac“.

Na sastanku predsjednice Republike i načelnika opštine Dragoljuba Bogdanovića konstatovano je da je saradnja lokalne i republičke vlasti ključ rješavanja problema kojima će životni standard građana biti dodatno unaprijeđen.

Na sastanku sa opštinskim rukovodstvom govorano je o ulaganjima u poljoprivredu, kao i putnu i vodovodnu infrastrukturu.

Razgovarano je o otvaranju privrednih objekata što će osigurati nova radna mjesta, dok bi projektom energetske efikasnosti školski objekti trebalo da budu uslovniji za rad.

Cvijanović je izrazila zadovoljstvo što će uskoro biti otvorena dva privredna subjekta, u jednom će biti zaposleno 50 ljudi, a konačan cilj zapošljavanja u drugom je 100 ljudi.

– To će značiti podršku rehabilitaciji privrednog života po kojem je ovaj kraj bio poznat – rekla je ona.

Cvijanović je istakla da ova lokalna zajednica nema nikvu zaduženost i da planira velike projekte u saradnji sa Vladom Srpske.

Ona je navela da su razgovarali o realizaciji velikih projekata vezanih za Vodovod, te dva ključna puta, jedan koji povezuje ovu opštinu sa Zlatiborom, a koji bi trebalo da ima razvojnu šansu sa opštinu u narednom periodu.

– Već uz podršku nekih ministrstava u Vladi, turizma i saobraćaja, postojaće podrška i svih drugih institucija u Srpskoj kako bi se realizovali ovi projekti. Obećala sam da ću interenisati da se zajedničkim snagama ministarstava i iz budžeta predjednika Republike izdvoje sredstva za energetsku efikasnost jedne od škola i to ćemo uraditi u narednom periodu – rekla je Cvijanović.

Načelink opštine zahvalio je predsjednici na posjeti, te istakao da ova opština ima odličnu saradnju sa Vladom Srpske i ostalim istitucijama u Srpskoj.

– Pokušavamo da zadržimo ljude, da ostanu ovoj opštini, da rade i zaposle se, te da napravimo još bolju putnu infrastrukturu – rekao je Bogdanović.

Cvijanović je posjetila i mini-siranu Eko mrs, koja posluje u sklopu poljoprivredne zadruge.