„Zlatne ruke Podrinja“ okupile 20 izlagača iz Srbije i Srpske

SRNA - Jovana Borovčanin - 07. juna 2022. 058.ba

ANDRIĆGRAD – Na Vizantijskom trgu u Andrićgradu održana je turistička manifestacija „Zlatne ruke Podrinja“, na kojoj je učestvovalo oko 20 izlagača iz Srbije i Republike Srpske, a time je zvanično počela i turistička sezone.

Načelnik opštine Mladen Đurević rekao je na otvaranju da je ovo prilika kada svoju domaću proizvodnju ljudi mogu da predstave na najbolji način, i građanima i brojnim turistima koji dolaze u sve većem broju.

Đurević je naglasio da se zahvaljujući trgovima u Andrićgradu, ćupriji i na Trgu palih boraca mogu organizovati ovakve i slične manifestacije, što je prednost za dalji napredak turizma.

On je istakao da je ovo deveta turistička manifestacija koju organizuje opštinska Turistička organizacija u saradnji sa opštinom.

„Nastavljamo sa svim manifestacijama koje smo imali u prethodnom periodu“, naveo je Đurević.

Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Marko Božić rekao je da je nakon dvije godine zbog pandemije virusa korona ponovo održana manifestacija „Zlatne ruke Podrinja“.

„Ovo je i zvanično početak turističke sezone. Manifestacije su veoma bitne da bi obogatile našu turističku ponudu, a samim tim i zainteresovale turiste da dođu. Pored tradicionalnih manifestacije, planiramo održati i nove“, istakao je Božić.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupilo je Srpsko sokolsko društvo „Kralj Petar ujedinitelj“.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.