Nova turistička atrakcija u Foči – vožnja Drinom kajacima i kanuima

Radio Foča - 01. jula 2022. 058.ba

FOČA – Novi turistički proizvod Foče je vožnja Drinom kajacima i kanuima. To je danas promovisano organizacijom „Kajak kanu Drina festa“, čime se željelo predstaviti spuštanje drugačijim plovilima duž najljepšeg toka Drine, a organizator je bila Turistička organizacija Opštine Foča.

Vožnjom dvadesetak kajaka i kanua od Rafting centra Bastasi do ušća Ćehotine u Drinu, danas je promovisana nova turistička ponuda Foče.

Cilj je da se predstavi ljepota Drine u njenom najčistijem i najatraktivnijem dijelu, a da se, usput, demonstrira upravljanje i obuka na kajacima i kanuima. Ovaj dio Drine je prilično bezbjedan za spuštanje, a donosi i novinu u ugođaju i ambijentu u vožnji.

Iako su entuzijasti i ljubitelji Drine i ranije koristili mogućnost da za vožnju Drinom u kajaku, ovo je prvi put da je spust bio organizovan.

Direktorica Turističke organizacije Foča, Spomenka Popadić, kaže da je vožnja bila uspješna, zanimljiva i atraktivna, a da je sve proteklo besprijekorno i po planu.

„Cilj nam je i da povežemo gornji tok sa centrom grada jer smatramo da je taj potencijal do sada bio nedovoljno iskorišćen i da svi turisti imaju šta da vide i da uživaju. Krenuli smo od Rafting centra Bastasi i napravili par pauza kako bismo snimili najatraktivnije dionice. Angažovali smo spasilačke ekipe, imali smo veliki broj spasilaca sa međunarodnim sertifikatima, kako bi sve proteklo na visokom nivou i da bi se učesnici osjećali bezbjedno“, istakla je Popadićeva.

Bezbjedonosni aspekt je vrlo važan, a organizatori su istakli da su timovi zaduženi za tu oblast obavili svoj posao vrlo profesionalno.

Na Akva parku „Ušće“ organizovana je obuka i demostracija vožnje, kao i prikaz vještina neophodnih za upravljanje ovim plovilima. Instruktori su bili članovi novoosnovanog sportskog kluba „Tara-raft“.

Ovo je još jedna manifestacija koja promoviše Drinu, pored „Drinske avanture“, koja će se ove godine održati od 29. do 31. jula.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.