Osavremenjavanje zgrade opštine u Rogatici

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 03. jula 2022. 058.ba

NOVO LICE STAROG ZDANJA

ROGATICA – Ko se još sjeća zapuštene i oronule zgrade u kojoj je u Rogatici nekad bila smještena uprava sreza rogatičkog koji je „pokrivao“ područje sadašnje opšine Rogatica i dijelove opšine Sokolac, Pale,Han Pijesak, Višegrad i Goražde, a kasnije, reorganizacijom državne uprave, opštinska administracija i ovo što se sa njom dešava ovih dana, teško može shvatiti da se radi o istoj zgradi.

Sa novom fasadom urađenom na stiropolu debljine 10 centimetara, kojim je u ilju energetske efikasnosti stavljena na preko 1800 kvadratnih metara korisnog prostora i uređenje stubova na ulazu u zgradu i dijelove predulaznog prostora privodi se kraju projekat adaptacije i osavremenjavanja vanjskog i unutrašnjeg dijela ove zgrade koja je sada sa novim ruhom postala prava palata lijepog izgleda sa kojom se Rogatičani mogu dičiti i pohvaliti.

Tu je nova vanjska i unutrašnja stolarija kojom je zamijenjena stara od prije 70-tak godna. Zamijenjeno je i 180 metara horizontalnih i 160 metra vertikalnih oluka uz obnovu 176 kvadratnih metara streha sa narebralnim limom i potpuna zamjena svih prozorskih klupica, rekao je načelnik opštine Milorad Jagodić, koji se odvažio da priđe promjeni stanja u objektu u kome je smještena opštinska uprava i obzirom na lokaciju i broj onih koji je svakodnevno posjećuju čini ogledalo mjesta i opštine kao cjeline.

Najveći dio radova na izmjeni slike zgrade opštine uradilo je građevinsko preduzeće DOO „Pimus“ iz Rogtice, čiji direktor Milad Obrenović, reče da su svi radovi obavljeni poslije provedenih tendera. Bili smo najjeftiniji i radi toga nismo imali ozbiljnijih konkurenata. Prosto, svjesno smo išli sa nižim cijenama kojim smo pokrivali plate radnika, a neku veću zaradu ovdje nismo tražili, ali smo zadovoljni ako ni zbog čega drugog, onda smo za relativno male pare doprinijeli boljoj slici ove zgrade u kojoj su donošene, kako neki kažu, i „istorijske“ odluke za ovu loklnu zajednicu a time i Rogatice kao opštinskog centra u kome živimo i radimo i koji je za nas jedan i jedini, uvijek najljepši i najdraži, reče Obrenović.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.