Održana folklorna radionica u Andrićgradu

18.08.2022.

ANDRIĆGRAD – U Andrićgradu je danas održana folklorna radionica za učesnike Međunarodnog dječijeg festivala folklora „Licidersko srce“ koji dolaze iz Grčke, Mađarske, Srbije, Češke i domaćine iz Višegrada.

Predsjednik višegradskog Kulturno-umjetničkog društva „Kralj Petar Prvi Ujedinitelj“ Čedomir Guzina rekao je da je radionica posvećena predstavljanju igara zemalja iz kojih dolaze učesnici.

„Upotpunjujemo turističku ponudu Višegrada, a djeca su u prilici da ponesu najljepše utiske iz našeg grada, istakao je Guzina.

Član Organizacionog odbora festivala „Licidersko srce“ Ivana Cvetković rekla je da se značaj radionice ogled u razmjeni znanja i iskustava, i sklapanju novih prijateljstava.

Višegrad će danas biti domaćin Međunarodnog dječijeg festivala folklora „Licidersko srce“, koji će okupiti 1.000 učesnika iz 11 zemalja.

Festival počinje u 19.00 časova na Trgu Nikole Tesle u Andrićgradu, a prethodiće mu svečani defile učesnika koji će ići od Mosta Mehmed-paše Sokolovića, Ulicom kralja Petra do Andrićgrada.

Prijem za učesnike festivala biće u 17.30 časova u Gradskoj kući u Andrićgradu.

Festival organizuje Udruženje građana „Era“ iz Užica, pod pokroviteljstvom predsjednika Srbije, a suorganizatori su grad Užice, Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu i Turistička organizacija Zlatibor, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja i Ministarstva pravde Srbije.